StartsidanPrenumereraOm oss

Så här fungerar bloggen på trevlighelg.se

Det började som en slags service, att leverera "snackisar" till helgens ibland lite väl trista parmiddagar. Men snart utvecklades bloggen på trevlighelg.se till en av våra mest besökta sidor. Här är det högt i tak och det är fritt fram för var och en att kommentera. Vi behandlar stora och små ämnen i en salig blandning. Ofta är vi aktuella. Vi kallar oss hellre för politiskt inkorrekta, pik, än PK.

För bloggen ansvar vanligen Lena Magnergård. Men ibland överraskar vi och bjuder in gästbloggare. För bloggens innehåll ansvarar författaren personligen. Vi censurerar bara bloggen om kommentarer går över styr och blir rasistiska eller annat otrevligt. Eftersom vi vill att den som kommenterar bloggen ska få sista ordet går författaren i princip aldrig in med nya kommentarer. Kom gärna med förslag på innehåll till bloggar. Ju fler som deltar i bloggandet ju roligare och mer levande blir det - och desto mer träffsäker och underhållande blir du på parmiddagarna.

Varmt välkommen med dina synpunkter!
Hem  »  Blogg
Blogg

Vi går mot vår

E-postadress Skriv ut PDF

 

Våren kommer och med den en mängd nyheter. I boklådorna ligger titlarna redan staplade.

Fäder, mödrar och fetknoppar, se upp! I vår har författarna siktet inställt på uppgörelser - och uppföljningar.

Bland annat kommer Karolina Ramqvist med en uppföljare till sin uppmärksammade roman "Flickvännen".

Den som ännu inte hunnit läsa Lena Anderssons uppföljare till ”Egenmäktigt förfarande” som sålt i över 200 000 exemplar, ”Utan personligt ansvar”, bör göra det snarast. I uppföljaren möter vi en minst lika kärlekskrank Ester Nilsson men vi slipper Roy Anders.. oj, ursäkta vi menar Hugo Rask.

David Batra (numera herr Kindberg) spelar tillsammans med Mikael Tornving huvudrollen när den klassiska 80-talsserien "Svarte Orm" blir teater på Intiman i Stockholm med premiär den 22 januari.

I filmväg rekommenderar vi varmt ”Wild” där Reese Witherspoon, har fått de bästa recensionerna någonsin i sin karriär. Filmen har just haft premiär.

Snart återkommer vi med fler teatertips och inte minst, en massa nya restauranger som det verkligen är värt att prova.

Men till dess rekommenderar vi det gamla knepet, kura skymning, med en bra bok och en kopp te eller ett glas vin. Det gör januari och februari uthärdliga.

Lena, Iréne, Hélène och Markku

Senast uppdaterad 2015-01-15 15:36
 

En jul för alla smaker!

E-postadress Skriv ut PDF

Julen handlar om omtanke. Att ta emot och att ge. I dessa tider kan det vara svårt att känna glädje, när världen runt omkring oss tycks vara galnare än någonsin. Därför är det extra viktigt att sprida glädje, omsorg och kärlek omkring sig.

Man kan sprida värme och omtanke på många sätt, på ett alldeles särskilt och miljövänligt sätt gör min vän Anny Jernberg, som genom sitt företag ”Återbrukshyttan” formger och tillverkar ett unikt sortiment av handgjort, svensktillverkat bruks- och konstglas. Allt är gjort av gamla flaskor och burkar!

Ett fantastiskt sätt att återbruka på och underbara presenter att ge bort från en annorlunda glashytta till familj och vänner. www.aterbrukshyttan.se

Att ”återbruka” julmaten istället för att slänga resterna är också ett sätt att ta till vara på våra resurser. De överblivna ägghalvorna tärnar jag ner och blandar med smält ljummet smör och gör till en lyxig äggröra till frukost. Julskinkan, köttbullarna, revbenen och julkorven anrättas till den gamla hederliga ”pytt-i-pannan” med stekt ägg och rödbetor, perfekt vickning till nyår! Lyxa till den genom att blanda ner lite grädde.

Sillarna som blir över gör jag ”silltapas” på och serverar som tilltugg på nyår med ett fruktigt bubbel.
1. Skär lagrad smakrik ost i en rektangulär stadig skiva eller kub, lägg på en sillbit och förankra med en tandpetare.

2. En bit sill på en hård knäckebit, tunn skiva rödlök och dillvippa.

3. En halva kokt delikatesspotatis med en sillbit och löjrom.
4. En rundel kavring med gubbröra och gräslök.

Smakrika goda drycker:

Tomtemors starkvinsglögg, Malmköping, Viness AB, Sverige, 15% (30073) 93 kr
En glögg med finess! Smakar som glögg ska, fast lite mindre söt. Kryddig med smak av kanel, nejlika, kardemumma och mörk saftig körsbärsfrukt. Mycket välgjord!

Julsnaps Royal 39 %,Tevsjö Destilleri AB, Järvsö, Sverige 350 ml (87985) 224 kr
Kryddig och smakrik snaps med smak av kanel, kardemumma, apelsin, citrus och lakrits. Tillsatts av portvin ger en rondör och fyllighet.
En snaps som funkar både till sillarna och till rökta charkuterier!
Servera den även som en avec i cognaskupa och njut. Snygg gå-bort-present.

Evolution White 18th Edition, Sokol Blosser, Oregon, USA (71149) 129 kr
Detta vita vin är det första vita jag någonsin provat som funkar bra till sillar. Generös exotisk fruktighet av vit persika, färsk ananas och fräsch syra. Hela 9 olika druvsorter. Självklar på julbordet och till mellandagarnas sushi.

Evolution Red 3rd Edition, Sokol Blosser, Oregon, USA (71583) 129 kr
Brorsan till det vita Evolutionvinet, är också en favorit till julbordets alla smaker. Mjuk saftig med generös fruktighet, smak av söta körsbär, jordgubbar, nejlika och lavendel. God till mellandagarnas hämtmat från indiska krogen.

Champagne Nocturne, Taittinger, Frankrike (7597) 389 kr
En mycket fruktig Champagne med röda äpplen, karamelliserade nötter, och vaniljchoklad. God till silltapas, hummer, och till sötkryddigare rätter, dessutom är flaskan en partyhöjare i sig med sin lilaglittrande kitschiga mosaik!
Kan även lagras i några år.

God Jul & Gott Nytt År!

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

Gatumat, hemma på din gata i stan

E-postadress Skriv ut PDF

Alternativet till dyr restaurangmat och ett roligare sätt att äta, tillsammans med andra? Street Food har fått ett stort fäste i Sverige, och varje dag föds en ny Food Truck, någonstans, mitt ibland oss. ”Kvalitet till lågt pris, ofta med få rätter och mycket vällagat” I Stockholm finns Street Food Market, en samlingsplats för gatumat, där du som matintresserad kan mingla runt (sommartid). Smakerna och rätterna är många och det finns något för alla. Dessutom är det enkelt. Fine dining får ge vika för dessa små kulinariska tempel! Men de goda dryckerna får vi fortfarande ordna själva och här är mina förslag inför hösten:


Rekommenderade höstliga drycker:

2013 Rustenberg Chardonnay, Rustenberg Estate, Stellenbosch, Sydafrika (2885) 119 kr
Vitt torrt och fylligt vin med smöriga och nötiga toner. Ett riktigt gott höstvin till den stekta piggvaren med brynt hasselnötssmör eller till långkokt kyckling fylld med päron, valnötter, roquefort och timjan.

2009 Finca Sandoval, Manchuela, Spanien (90595) 239 kr
Härligt murrigt rött gott höstvin! Mörk tät fruktighet, örter o fat. Drick till älggrytan som får sjuda med björnbär, mörka körsbär och örter.

2002 Disznókó Tokaji Aszú 6 Puttonyos (90109) 500 ml 399 kr
Detta söta bärnstensfärgade vin med fin balans mellan sötma och syra, ger äppelkakan en extra dimension, men den är även ljuvlig till hjortronbrûlée.

Härlig hösthelg!


Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Följ mig även på:
instagram: helenesvinomat.se
Twitter:@helenesv

 

Så mycket spännande nyheter till hösten!

E-postadress Skriv ut PDF

Välkommen tillbaka efter en härlig och rekordvarm sommar! Vad har hänt i stan under tiden vi var borta? Jo, det verkar ha hänt väldigt mycket i värmen. Vi har så många nya krogar att testa med nya krögare och krogkoncept. På teaterfronten är det också mycket nya spännande premiärer. Vi kommer att ha fullt upp ett tag men vi lovar att återkommer med ett fullspäckat nyhetsbrev och en helt uppdaterad sajt. Ha det gott och till dess, trevlig helg!

Lena, Iréne, Helene och Markku

 

Vinnaren av supersnygga Flowerbag!!

E-postadress Skriv ut PDF

Grattis Anna Buskas, du har vunnit den härligt somriga väskan Flowerbag från MOOD STOCKHOLM!

 

 

Helt naturligt!

Vi blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss. Och det är inte alltid så lätt att veta vad eller vilka man ska tro på. Jag har 3 regler: så enkelt som möjligt, så nära som möjligt och så giftfritt som möjligt. För jag tror på att glad mat, gör mig glad, att giftfri mat gör mig vacker och frisk och att närheten till min mat gör att jag kan ha kontroll på ursprunget. Jag har investerat i en frysbox och laddat den full av kött, så jag klarar mig hela året. Det blev KRAVnötkött från trakten, lamm uppväxt i byn, kyckling från Siv i Ockelbo, älgen sprang i skogen till i höstas och renen kommer från Jämtland. Min grillsommar kommer att bli underbar!

Tänk att grilla ribs på renkött! Fantastiskt! Och närheten till min frys, gör att jag slipper gå i affären och fundera på inköp. Där har vi enkelheten. Gå gärna in på Gröna Gårdar.se där kan du köpa ”köttboxar” som hämtas ut i butik eller få den levererad till din dörr. Tips och recept finns också på sidan. Endast KRAVkött. De säljer även”grillboxar” i sommar.

Mina rekommenderade naturliga drycker:

Champagne Fourny Vertus Brut Nature Blanc de Blancs, Frankrike (77899) 259 kr BS
Torr Champagne på druvorna: pinot meunier, chardoonay och pinot noir. Tydlig citrusfrisk syra, strama mineraler med krämig mousse, toner av gröna syrliga äpplen, rostat bröd och nötter. Biodynamisk odlad (ej cert) Drick nu eller ligg på i några år.

2012 Anima Chenin Blanc, Avondale, Western Cape, Sydafrika (2049) 149 kr BS
Vitt torrt smakrikt vin med generös tropisk fetvaxig fruktighet. Smak av färsk ananas, äpple, örter, nötter och fat. Gott till sommarens grillade fiskar,, kyckling och ostar.

2012 Montirius Côtes du Rhône, Rhônedalen, Frankrike (70818) 129 kr BS
Rött vin med frisk fruktighet och mjuk strävhet. Smak av solvarma hallon, söta mörka körsbär och toner av sötlakrits, örter och viol. Passar bra till grillat lamm med grillade grönsaker och kall myntasås.

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Följ mig även på:
instagram: helenesvinomat.se
Twitter:@helenesvinomat.se

Senast uppdaterad 2014-06-03 13:30
 

I väntan på vårtecken!

E-postadress Skriv ut PDF

Snart blommar körsbärsträden i Kungsträdgården och många uteserveringar har redan öppnat upp. Vi letar vårtecken och rapporterar snart om alla tips vi hittat!

Trevlig helg!

Senast uppdaterad 2014-04-06 20:12
 

Superfood!

E-postadress Skriv ut PDF

Nu börjar snön dra sig tillbaka för säsongen, och vårkänslorna pockar på. Men vi får nog vänta tålmodigt lite till, innan vårsolens strålar värmer vår jord till liv igen. Under tiden kan vi experimentera med att syra grönsaker, en lära som vi svenskar tycks ha förlorat någonstans på vägen, överallt nu finns det recept och kokböcker om hur man gör och på många restauranger arbetar man aktivt med detta. Mjölksyrebakterierna som bildas när vi syrar grönsaker (probiotika) äter upp de ”onda” bakterierna som vi har i magen och i tarmen, därför är det jättenyttigt att äta syrade grönsaker varje dag, då de håller vår mage och tarm i topptrim! Ät det som ett tillbehör till maten eller på smörgåsen.

I en liten gryta, vilket är den svenska översättningen för ”Pot-au-feu” egentligen är det en klassisk fransk kött- och grönsaksgryta, men jag väljer att ta bort köttet och gör den helt på grönsaker, på så vis kan man välja att servera kött, korv, kyckling eller fisk som ett tillbehör till grytan istället. Välj gärna grönsaker efter säsong.  På hemsidan Säsongsmat (säsongsmat.nu) och på Äkta vara (aktavara.org) hittar ni råvaror i säsong.

Pot-au-feu (recept för 6 pers):

8 st fasta potatisar
500 g kålrot
500 g palsternacka
300 g morötter
500 g savojkål
halv purjolök
dill
lagerblad, 5 st kryddpeppar
1 lit höns eller grönsaksbuljong
pepparrot
3 dl rysk yoghurt
salt, peppar

Koka upp buljong med salt, peppar, lagerblad och kryddpeppar. Skala grönsakerna, skär potatis i halvor, skär morötter och kålrötter i lika långa bitar som potatisen och lägg i buljongen och låt sjuda i ca 10 minuter, skär under tiden palsternackan i lika stora bitar och lägg ner i grytan efter 5 minuter, strimla purjolök och savojkål och lägg ner och låt sjuda i ytterligare 3 minuter, rör sist ner finhackad dill.  Blanda samman rysk yoghurt med färskriven pepparrot, smaka av med salt och peppar. Servera pepparrotsdipp och en klick smör i varje tallrik till grönsaksgrytan

Rekommenderade drycker:

2010 Eole et Bacchus, Château de Pintray, Loire, Frankrike (5384) 141 kr
Vitt torrt, smakrikt och fräscht vin på druvan chenin blanc. Gula äpplen, citrusskal, örter, stenigt (rökiga mineraler) bivaxtoner, har legat på sin jästfällning i 4 månader.

2008 Brunello di Montalcino, Fattoi, Toscana, Italien (3097) 201 kr
Rött kryddigt och sötfruktigt vin med smak av friska mörka körsbär, fat, kakao, kanel och örter. Smakrikt med sandig strävhet. Drick till köttbit eller mustig gryta.

Cossart Gordon Malmsey 10 Year Old, Madeira Portugal (7846) 342 kr
Sött sött sött! Knäckigt starkvin som passar bra till choklad, toscakakor, choklad och nötkakor, vaniljglass med kolasås, nötter och fikon. Smaken har trots sin söta koncentration av torkade frukter och bränt socker en finess och kraft med sin eldighet.
Retro!

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Följ mig även på:
instagram: helenesvinomat.se
Twitter:@helenesvinomat.se

 

Bästa helgtipsen 2014 är på gång!

E-postadress Skriv ut PDF

Välkommen tillbaka till trevlig helg och ett nytt år med massor av trevlig helg tips! Julen är utslängd och julgransbarren ligger och skramlar i dammsugarpåsen. Vi har tagit nya tag och arbetar för fullt, testar, läser, lyssnar på snackisar och återkommer snart med en fullmatad sajt! Håll ut!

Trevlig februarihelg!

 

Never say näver

E-postadress Skriv ut PDF

 

Jag har alltid älskat smörgåstårta, och vår familj har alltid bjudit på smörgåstårta vid festligheter. I många år har jag försvarat min smak för smörgåstårtan gentemot mina kockkollegor. Och nu helt plötsligt, är den trendigare än någonsin! Finns en ”smörgåstårteria” i Stockholm, Smörgåstårteriet: http://smorgastarteriet.se/.Och jag kan ju inte låta bli att tycka att jag har fått upprättelse, på något vis.

Nu har jag i några år vurmat för näver. Och det är samma sak här, nu kommer även nävern starkt! Men vad har den med mat att göra? Jo jag dukar med näver: näverkaffekoppar, näverljusstakar, näverskålar och så här i juletid nu även näverjulstjärnor i fönstren, de ger ett underbart varmt sken ifrån sig. Näver ger en väldigt ombonad känsla, bara tanken på arbetet som hantverkaren lagt ner, ger mig glädje. Känns så äkta.Jag äter min smörgåstårta med stolthet, och dricker mitt kokkaffe ur näverkopparna, och myser.

God Jul på er!

Här är min favoritsmörgåstårta som har fått lite mer ”juliga” inslag, för 12 pers:

6 halvor Hönökaka

Fyllning:

2 burkar tonfisk i olja
2 dl majonnäs

2 msk kaviar (kalles)

4 dl hårt vispad grädde

Garnering:
12 skivor kallrökt lax
1 kg räkor
12 skivor julost
12 tunna skivor julskinka
6 hårdkokta ägg, i kvartar.
12 teskedar rom (löjrom eller kaviar)
Gurka, i skivor eller hackad i bitar.
Plommonkörsbärstomater, halverade
Persilja/dill

Låt tonfisken rinna av ordentligt och smula sönder den och blanda med majonnäs, kaviar och blanda sist ned den hårt vispade grädden.

Lägg upp 2 rundlar hönökaka på ett stort fat och bred på fyllningen.
Lägg på 2 hönökakor till och lägg dem omlott, så att skarvarna ej hamnar på samma ställe, bred på ett nytt lager fyllning. Och gör samma sak med de sista två.

Detta förbereds gärna till dagen innan tårtan skall ätas, då hinner den dra åt sig fyllningen, annars blir den lätt torr.

Garnera tårtan samma dag den skall ätas.
Bara fantasin sätter gränser på vad du garnerar med!


Rekommenderade drycker:

2012 A Christmann Riesling, Pfalz, Tyskland (5882) 125 kr
Torrt och fruktigt vitt vin med saftiga päron i smaken. Fräsch citrussyrlighet och något rökiga mineraler. Ett lättdrucket vin som passar många rätter i jul. Ekologiskt odlat.

Sidre Brut Tendre Demi-Sec, Pétillant Naturel, Eric Bordelet, Frankrike, 75 cl (88446) 95 kr
En halvtorr cider, med fruktiga äppeltoner och bra balanserad syra och viss avslutande strävhet. Smakrikt, och aningen ”stallig” karaktär. Biodynamisk.

2011 Cotês-du-Rhône Saint-Esprit, Delas, Rhône, Frankrike (71831) 88 kr
Smakrikt, mustigt och kryddigt rött vin. Packad med mörka bär och örter. Ett köttigt vin med bra kvalité för liten modest peng! Passar till vinterns mustiga grytor.

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Senast uppdaterad 2013-12-18 17:59
 

Grattis Jonas och grattis Solveig!

E-postadress Skriv ut PDF

Förra veckans utlottning av två biljetter till Mitt enda liv med Jonas GardellMaximteatern blev ungefär samma succé som Jonas själv gör just nu. Det är ovanligt att kritikerna är så eniga, det här är nog det bästa som Jonas har gjort på en scen. Alla vill se Mitt enda liv och antalet föreställningar har utökats. Så om du inte hade turen med dig denna gång och vann biljetter så boka på www.maximteatern.com

Om du bara ska se en föreställning denna säsong så missa inte Jonas! Varmt grattis till Solveig Larsson och din vän som får njuta av Jonas den 27 november.

Senast uppdaterad 2013-10-23 15:52
 

Mera vilda smaker i vår närhet!

E-postadress Skriv ut PDF

Senast uppdaterad 2013-10-23 15:53
 

Mera vilda smaker i vår närhet!

E-postadress Skriv ut PDF

Ännu har inte kylan tagit oss med kraft. Men jag står beredd. Skåpen är fyllda med värmeljus, varma sköna plädar är framtagna och mysstämningen är påknäppt. Och jag fortsätter att botanisera bland de vilda smaker som vårt land bjuder oss på. Älgjakten är i full gång, så nu är det bara att ”jaga” tag på en bit älgkött. Själv lade jag ut en förfrågan via facebook, och fick napp direkt!  Ännu ett tecken på hur effektivt det sociala mediet är.Har sedan tidigare inhandlat en frysbox, så nu är det säsongens vilt som åker ned i den. Känslan av att kunna välja sin mat, direkt ur frysen full av kött, som kommer ifrån ”glada” djur, är mycket tillfredställande!

Älgrullader med kantareller, portvin och grönmögelost

recept för 6 pers:

ca 20 skivor innanlår av älg eller ca 1,2 kg
6 msk dijonsenap
8-10 saltgurkor
20 skivor rimmat sidfläsk
5 dl viltfond
2 dl äppelmust, konc.
5 dl grädde
2 dl rött portvin
2 msk japansk soja
3 msk smör
200 gr grönmögelost, av valfri sort.
3 dl kantareller
timjan, salt, peppar
maizena eller 1 dl smetana.

Banka ut skivorna lätt och salta och peppra. Skär saltgurkan i stavar. Lägg köttskivorna på en bänk och bred ut senap ovanpå, lägg på en skiva rökt sidfläsk, en stav saltgurka och rulla ihop hårt till rullader, fäst ihop dem med en tandpetare.
Bryn rulladerna runtom i smör i en stekpanna. Häll på viltfond, soja och äppelmust, och låt bräsera (småkoka) i 30 minuter under lock med lite timjan. När köttet är riktigt mört, ta upp det och lägg åt sidan. Koka ihop såsen med grädde och portvin i 30 minuter till, red ev. av med maizena eller med 1 dl smetana. Smula ner grönmögelosten i bitar, nu får inte såsen koka, bara sjuda. Smaka av med salt och peppar. Ta ur tandpetarna ur rulladerna och lägg ner dem i såsen igen.

Detta kan med fördel göras dagen innan, då rulladerna kan ligga kvar i såsen och dra åt sig alla goda smaker.
Serveras med kokt eller pressad potatis, ugnsrostade rotfrukter, smörstekta kantareller och svartvinbärsgelé.


Rekommenderade drycker:

2012 Achaval-Ferrer Malbec, Mendoza, Argentina (95540) 169 kr
En fruktig rödvinare på druvan malbec. Mörka plommon, björnbär, viol, eneträ, vanilj och kryddiga toner. Saftigt med rund strävhet. Passar bra till höstens vilda rätter.

2011 Vacqueyras Le Clos, Montirius, Rhônedalen, Frankrike (91164) 199 kr
Medelfylligt rött vin på druvorna grenache och syrah. Stor bärig doft. Smaken är välbalanserad av tät fruktighet av ljusa körsbär, blåbär, hallon, te, örter och lakrits.
Gott till vildand, tryffelsky och potatispuré med smör och örter i.

Cidre Biologique Brut, Normandie, Frankrike 5 % (1803) 48 kr
Vad passar väl bättre i höst än en äppeldryck! En torr bubblande cider full med doft och smak av mogna äpplen! Härlig fruktighet och snygg stram syra. Passar mycket bra till våra svenska husmansrätter. Prova till långkokt gris. Eller som en törstsläckare efter promenaden.

Ha en riktigt skön hösthelg!

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

Och vinnarna är....

E-postadress Skriv ut PDF

I förra veckans nyhetsbrev lottade vi ut två exemplar av Denise Rudbergs succéroman "Bara tre kan leka så" , den tredje boken i hennes egen genre elegant crime. De lyckliga vinnarna är Renée Rosberg och Marie Blomberg. Grattis!!

Senast uppdaterad 2013-10-01 05:39
 

Nu kramar vi det sista ur sommaren!

E-postadress Skriv ut PDF

Klar hög luft sköljer ner i mina lungor, och efter denna fantastiska sommar med mycket grillat och kalla anrättningar, längtar jag efter varm smakrik mat. Och vi på trevlig helg har ätit souvas, och bestämt oss för att det får bli höstens maträtt nr ett! Souvas är lättsaltat rökt skivat (skav) reninnanlår och används ofta i det samiska köket. Det liknar renskav, fast smakar så mycket bättre! Och är väldigt lätt att tillaga.

Souvas, kantareller, messmör

Underbart gott recept för 6 pers:

800 g souvas
1 stor gul lök
3 dl kantareller
5 dl grädde
5 msk messmör eller ½ del riven smakrik hård mesost
2 msk japansk soja
3 msk smör
Enbär, salt, peppar
Lingon

Mandelpotatismos

1,5 kg mandelpotatis

1,5-2 liter röd mjölk eller gammeldags mjölk
4 äggulor
muskot, salt, peppar

Koka potatis. Under tiden bryner du den hackade löken och kantarellerna tillsammans med fint skivad souvas i en vid stekpanna på hög temperatur. Slå över grädde, enbär och soja och låt koka ihop i 10 minuter, ha i messmör eller riven mesost, salt och peppar, koka 5 minuter till och smaka av. Låt stå o småputtra medans du gör potatismoset. Pressa eller ”stompa” potatis (beroende på hur grov du vill ha den), häll över det smälta smöret, och den uppvärmda mjölken, tillsätt äggulor och smaka av med salt, peppar och muskot. Här kan man även lyxa till det med riven västerbottenost i moset, som då blir lite ”stabbigare”, tänk på att späda ut med mer mjölk, om så önskas. Funkar även utmärkt med bara pressad potatis till också! Servera med rårörda lingon.

Rekommenderade drycker:

2012 Château de Cléray Muscadet Sèvre-et-Maine sur lie, Loire, Frankrike (2185) 64 kr
Koncentrerat fruktigt vitt vin med läskande syrlighet. Smak av färsk ananas och tropisk frukt och kritiga mineraler. Sur Lie betyder att vinet har legat på sin jästfällning, vilket här ger en fin fruktighet och fräschör. God till skaldjur.

2010 Crozes-Hermitage, Cave Tain Frankrike (2815) 99 kr
Rött kryddigt och mustigt vin med mörka solvarma björnbär, viol, fat, rökigt eneträ, mynta, lakrits, örter och kryddor. Elegant stram syra.

Mölska Hörebacken, 9,5 %, Mjödhamnen AB, Sverige(89042) 94,40 kr
Här har vi en ölliknande produkt, som är en ”blandning mellan öl och mjöd” En honungsdryck med malt. Liknelsen kan göras med en Imperial porter. Smakrik, mörk, bitter, tät med rostade toner. God till smakrika grytor, ostar, choklad och ostron. Våga prova nåt nytt!

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Senast uppdaterad 2013-09-18 16:32
 

Välkommen tillbaka!

E-postadress Skriv ut PDF

Snart drar vi igång trevlig helg inför hösten, vi testar, samlar material, filar på artiklar och gör allt för att ge de bästa helgtipsen till hösten. Snart återkommer vi med allt du behöver veta för att få den perfekta helgen! Men under tiden som vi laddar om, passa på att njut av sensommarens helger och kalas.

Lena, Iréne och Helene

Senast uppdaterad 2013-08-23 09:24
   

Och vinnarna är...

E-postadress Skriv ut PDF

I förra veckan lottade vi ut två ex av succéboken "Margo Modedrottningen" och vinnarna är:

Catarina Hurtig och Kicki Matsgård. Grattis!!

 


 

April april din dumma sill!

Aprilvädret tycks spela oss ett spratt och som vanligt blir vi lika förargade när vi blir snuvade på solens varma strålar! Men som vanligt, kommer även våren och solen att komma hit, till sist. Medans vi väntar, tålmodigt, på att sakta värmas upp, kan vi passa på att njuta av smaker som hör våren till. Sparris är en råvara som kommer i säsong maj till juni i Sverige. I april tjuvstartar vi med importerad sparris från Tyskland, övriga tider på året importerar vi dem långväga ifrån.

Drycker att njuta av till sparrisen:

2011 Domaine Marcel Deiss Riesling, Alsace, Frankrike (90233) 179 kr
Vitt torrt vin med stor friskhet av syrliga gröna äpplen, citrus och mineraler.
Fin fruktighet av persikor, ananas, grapefrukt och honung. God till ugnsbakad gös med kokt vit sparris, brynt smör med färskpressad citron i och mandelpotatis.

2011 Tokajicum Darázskö Furmint, Tokaj, Ungern (2286)) 99 kr
Generöst sötfruktigt vitt vin med smöriga och nötiga toner från faten. Päron, gula äpplen, citrus och örter. Bjud till en matig sallad på dinkelvete, vit och grön grillad sparris, salladslök, örtsallad, musslor, räkor, grillad halloumiost och en vinägrette på olja, vitvinsvinäger, finhackade torkade aprikoser, salt, peppar, vitlök.

2012 Marlborough Estate Reserve Sauvignon Blanc Rosé (6026) 89 kr
Tjuvstart med rosé får våren att kännas närmre! Torrt, aromatiskt, friskt och fräscht med röda vinbär, vattenmelon, gräs och grapefrukt. Bjud till fredagsminglet med tonfisktartar på små crostini, vit sparrissoppa med vispad romgrädde, patanegra skinka rullad kring grön sparris med grissini.

Ha en riktigt skön aprilhelg!

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Senast uppdaterad 2013-04-15 11:15
 

Och vinnarna är...

E-postadress Skriv ut PDF

I nyhetsbrevet hade vi två utlottningar. Den ena var två biljetter till föreställningen av och med Alex SchulmanMaximteatern. Vinnaren är Angela Svedberg. Grattis!!

Den andra vinsten är ett gör-det-själv kit med hållare/borr för att göra sitt eget våningsfat. Vi har två set att lotta ut och vinnarna är Susanne Lindqvist Gigourtaki och Ragnar Gordin. Grattis till er! Vinsten kommer till er på posten.

Om man inte vunnit kan man beställa sitt set själv på www.replateuf.se

Biljetter till Älska mig beställs via www.maximteatern.com

Senast uppdaterad 2013-02-25 10:09
 

New York - skräpmatens stad?

E-postadress Skriv ut PDF

 

Faktum är att mycket händer i hela USA, här växer sig medvetenheten starkare och starkare kring mat och hälsa.Sparsamhet och hälsa är det nya! Nu finns det smarta appar att ladda ner där man blir ledsagad om näringsvärdet och bästa priset på varorna i butikerna. ”Mini-trenden” har nått hit från USA med små serveringsportioner på små tallrikar. Och framför allt så har vårt ”Scandinavian kitchen” tagit ”overthere” med storm!Nästa gång du reser till New York kan du passa på att uppleva; Yoga-löpar & matsafari, på Manhattan! Ja, varför inte förena dessa 3? Då skulle t.om jag hänga på! Genialiskt!Boktips till dig som ska resa till New York: ”Ett annat New York”- som är fylld av härliga restaurang- och bartips och andra unika pärlor (dock inte kalorisnåla sådana..)

Spännande drycker från USA (beställningssortimentet)

2008 Qupé Bien Nacido Cuvée, Kalifornien, USA (73608) 194 kr
Vitt torrt vin med tropiska frukttoner av ananas, mango och inlagda päron. Vinet känns lite oljigt men har ett fräscht och friskt avslut. Druvblandning av chardonnay och viognier. Drick till en ugnsstekt piggvar med smör och riven pepparrot, citron och dill.

2010 Red X, X Winery, Kalifornien, USA (72115) 144 kr
Rött mörkfruktigt vin med rolig druvblandning på: dolcetto, malbec, petite syrah och syrah. Drick till flankstek med mustig sås, hemgjorda frites på sötpotatis.

Flying Dog Gonzo Imperial Porter, USA, 9,2 %,

355 ml (1683) 29,90 kr
Här har vi en smakrik mörk öl med extra allt! Choklad, soja, kavring, kaffe, peppar, sötlakrits, rostad malt och medelstor beska med en bra fräschör som piggar upp all smak. Drick den sval till en bit vällagrad ost eller till en bit mörk choklad.

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Senast uppdaterad 2013-02-18 21:31
 

Det är nu det händer!

E-postadress Skriv ut PDF

Februari betraktar många som en tråkig månad - det gör inte vi! Det är nu allt händer. Nystart och premiär är ledord för februari. Det börjar med möbler och inredning på Stockholm Furniture & Light Fair som är världens största mötesplats för skandinavisk möbeldesign. En mässa som inredningsintresserade inte bör missa. Mässan pågår den 5 - 9 februari men det är bara sista dagen som den är öppen för allmänheten eftersom det är en fackmässa. Vi utlovar en designfest på Älvsjömässan!

När den ena mässan är slut avlöses den av en ny. 14 - 17 februari är det dags för årets upplaga av Antikmässan. Här möts säljare och kunder på tusentals kvadratmeter och det är bara att frossa bland vintage och antikviteter. Det är för 36:e gången denna mässa arrngeras och i år samlas 250 utställare. Allt är till salu under årets tema "En upptäcktsresa i tid och rum".

Stor galapremiär med röda mattan och smokingklädda gäster blir det på Operan lördagen den 16 februari. Då hissas ridån för Turandot som blev Puccinis sista opera. Puccini fick inte ens se slutresultatet innan han avled, utan att sista akten var skriven. Inte ett öga kommer att vara torrt under arian Nessun Dorma. Världssopranen Nina Stemme gör huvudrollen - dessutom för första gången - och hon har stora förväntningar på sig! Vi är där, det missar vi inte!

Filmpremiär blir det också. Flera stycken under februari men vi fokuserar på Hitchcock. Filmen kretsar kring kärlekshistorien mellan en av världens mest inflytelserika regissörer, Alfred Hitchcock och hans fru Alma Reville. En relation som ställs på prov under inspelningen av en av Hitchcocks mest kända filmer Psycho. I den stjärnspäckade rollistan ser vi Anthony Hopkins, Helen Mirren och svenskättade Scarlett Johansson. Från den 8 februari kan vi se filmen i Stockholm.

Sedan har vi den glädjande nyheten att meddela att ICA äntligen får konkurrens. På Karlavägen, mellan Nybrogatan och Grev Turegatan slår en ny fransk matvarubutik upp sina portar. Den 15 februari kan vi börja handla - gör det och ge ICA lite konkurrens!

Ett litet, men nog så viktigt tips har vi också inför helgen. Den blir garanterat härligare om man börjar dagen rätt. Gå in på www.weekendfrukost.se så förstår ni precis vad vi menar. Beställ härliga muffins, ekologiska frukter, yoghurt, färskpressad juice och mycket annat. Och vill du göra någon glad så här runt Alla hjärtans dag - beställ en härlig frukost och ge bort i present till bästa väninnan, dottern, mamma eller någon annan du gillar.

Trevlig helg - snart är det vår!

Lena & Iréne

PS Köp lite tulpaner, det piggar upp! DS

 

 

Senast uppdaterad 2013-02-08 07:15
 

Nytt år och 52 nya helger!

E-postadress Skriv ut PDF

Välkomna tillbaka till trevlig helg och ett nytt år! Vi ser fram emot minst 52 trevliga helger och kommer snart att börja rapportera om vad som händer på stan. Vi är i full gång med att testa och samla information om allt nytt. Men vi jobbar fortfarande på att kasta ut julen och kanske blir det också en sväng på Schuterman Det är väl snart dags för klassikern sjutitts på Schuttis.. Håll ut! Snart är vi åter!

Lena och Iréne

Det här tycker vi: Så länge prinsessan Madeleine uppbär apanage tycker vi inte hon har rätt att krångla och motsätta sig TV-sändningar från sitt bröllop. Hade hon däremot gjort som coola prinsessan Märtha-Louise i Norge och avsagt sig sitt apanage, för att försörja sig själv, hade hon haft sin fulla rätt att göra som hon vill med bröllopet. Att sedan försöka krångla till det och försvara sig med att pappa Kungen betalar med sin privata förmögenhet gör inte saken bättre. Varifrån kommer denna förmögenhet om inte från svenska folkets skattepengar.

Senast uppdaterad 2013-01-23 07:56
 

Nytt år - nya löften!

E-postadress Skriv ut PDF

Så står vi då här och det nya året har knackat på dörren. Nya löften haglar. Det sägs att drygt 30 procent av befolkningen lovar att gå ner i vikt! Många levererar också fagra löften om att sluta röka och dra ner på alkoholkonsumtionen. Alla löften i sig aktningsvärda men sannolikheten att vi håller dem brukar vara ungefär noll.

På Trevlig helg har vi dock ett tips. Ett väldigt bra tips. Vi lovar inte att det går att hålla men det är absolut värt ett försök! Vårt bästa nyårslöfte är: Lova ingenting - var helt nöjd med livet som du lever här och nu!

Redaktionen

 

Nu står julen för dörren! Glöm inte att släppa in den..

E-postadress Skriv ut PDF

GRATTIS ANNIE ERICSON SOM VANN DE SNYGGA ARMBANDEN FRÅN CAROLIN WIKEN SOM VI LOTTADE UT I VECKANS NYHETSBREV!

God mat och tillhörande drycker är viktiga året om men till jul- och nyårshelgerna spelar de en extra viktig roll. Med allt från julmust till -öl, glögg, snaps, mustiga rödviner, avecer m m. Det är nog ingen helg på året som inbjuder till så många dryckesalternativ som nu. Här delar jag med mig av några av mina egna favoriter:

Mohawk Blizzard Imperial Porter, 9,7 % Sverige, 330 ml (11346) 29,70 kr
Mörkt mustigt öl, med maltig smak, torkade frukter, kryddor, knäck, choklad och lakrits. Mättande nästan i sig. Funkar bäst till revbenspjällen, rödkålen och ostarna.

Prima Julsnaps 2012, 38 %, 500 ml (86710) 204 kr
Årets mest omtalade julsnaps! Äppeldestillat, kanel, kummin och fänkål samt en touch av maltwhisky som ger en lätt rökig arom.

2010 L’Ecole Merlot No 41 Columbia Valley, USA (75334) 189 kr
Mustigt rött vin fullpackad av mörka bär, kryddnejlika, muskot, fat och örter. Smakrikt och fylligt med silkeslena tanniner. Gott till mellandagarnas köttbit, när man tröttnat på julmaten. Köp minst 6 stycken, de kommer att bli vinterns favorit! BS-vara.

Besserat du Bellefon Cuvée des Moines Brut, Frankrike (77669) 295 kr
En djupt halmgul champagne med torr och frisk smak, delikata toner av torkade blommor, vit persika och rostade nötter. En druvblandning av de tre klassiska champagnedruvorna: chardonnay, pinot noir och pinot menuier Bs-vara.

En riktigt god jul och gott nytt år!

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Senast uppdaterad 2012-12-22 01:52
 

Snart är mini-julen här!

E-postadress Skriv ut PDF

Vi önskar alla trevlig helg-läsare en riktigt mysig adventshelg! Själva firar vi med att planera inför julen. Det ska bli julmiddag med tema mini för oss. Det blir alltid så mycket enklare att planera ett kalas om man har ett tema och vi har i år valt just temat mini. Så nu gäller det att hitta minisar av allt från glas, sillinläggningsburkar, snapsar, grytor (finns fantastiskt fina på Åhléns nu), placeringskort, ja till och med tomten ska vara en mini hos oss och likaså tomtesäcken. Granen ska vara på låg nivå och kransarna på dörren är så små så de knappast syns. Julkorten är i stort sett obefintliga för att inte tala om julklapparna. Men vi vill inte förringa något, värmen och omtanken ska vara grandios och allt annat än mini. Ha nu en riktigt trevlig advent!

Senast uppdaterad 2012-12-02 21:28
 

Veckans lyckliga vinnare!

E-postadress Skriv ut PDF

I senaste nyhetsbrevet lottade vi ut två stycken snygga termoskannor från italienska Guzzini. Intresset var stort och det var många som ville ha en snygg termos att servera glöggen ur. Nu har vi dragit vinnarna och det är Carin Wegenius och Marie Blomberg. Kontakta oss för att bestämma om leverans av vinsterna.

Grattis Carin och Marie!

 

Rockigt i november!

E-postadress Skriv ut PDF

 

Hela helgen har jag arbetat med vin på mässan ”Mitt Kök” i Älvsjö.  Årets och Sveriges största mat och dryckesmässa.  På lördagen kom det 17,500 besökare! Hur många det blev totalt från tors-sönd vet jag inte, men summerat så var årets mässa i särklass helt fantastiskt! Proffsigt, snyggt och en bra mix på utställare. De som besökte montern som jag stod i, var imponerade av vinerna från Charles Smith, http://www.charlessmithwines.com/ och därför tänkte jag ägna några rader åt hans viner. Med sin rockiga image och något oborstade stil är han inte urtypen för framgångsrik vinproducent. Men faktum är att Charles viner redan har fått kultstatus, och att hans högre prestigeviner får mycket höga poäng av ledande vinjournalister i både svensk och internationell press.

När Charles arbetade inom musikbranschen, så växte sig vinintresset starkare och starkare, och så småningom öppnade han en vinbutik, senare köpte han en egen vingård i Walla Walla i Washington State USA. Med etiketter som sticker ut och med fantasifulla vinnamn kanske man som konsument skräms eller blir nyfiken på vad innehållet kan ge. Rikki Korff, fd. designchef på Lewis Strauss har designat Charles vinetiketter. Charles är en självlärd vinmakare och en mycket duktig sådan, en outsider ja visst, men faktum är att hans viner numera finns på många toppkrogar, och har blivit samlarobjekt.

Tro det eller ej, men i helgen åt jag pepparkakor och drack Charles röda vin: Chateau Smith, och det var en klockren upplevelse! Så på mitt glöggmingel blir det hans vin med pepparkakor och krämig blåmögelost av noga utvald kvalité.

2010 Kungfugirl Riesling, Washington State, USA (2690) 119 kr
Vitt torrt mycket fruktigt vin, med smak av inlagda päron, lime och viss blommighet. Syran är mycket fräsch och läskande. Passar till kryddstark thaiinspirerad mat, gravlax, fläsklägg, blomkålsoppa, skaldjur och krämiga salta ostar.

2011 Boom Boom Syrah, Washington State, USA (6714) 129 kr
Vinet är mörkt röd, med smak av mörka plommon, björnbär, fat, örter, viss pepprighet och elegant rökighet. Fräsch syra, generös mjuk fruktighet, gott till viltgryta med grädde och mörk gelé.

2010 Chateau Smith, Washington State, USA (71907) 179 kr
Rött vin med mörk frukt såsom cassis, plommon, örter, ceder, tobak och lakrits. Vinet har en något torrare finish och stramare avslut. Är gott till pepparkakor (kom ihåg var ni läste det först!), men även underbar till en saftig biff smakrikt aromsmör.

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Senast uppdaterad 2012-11-13 08:36
 

Vinnare av det supersnygga Iphone fodralet!

E-postadress Skriv ut PDF

Det snygga Iphone fodralet från Christina Christersdotter som vi lottade ut i fredags har nu hittat hem. Vi har dragit en vinnare och den lyckliga är Anki Ahlström som bor i Täby. Grattis Anki! Fodralet kommer snart hem till dig. De vackert designade väskorna med olika tillbehör säljs bl a på NK och Stockholm Market. Blomsterarrangemanget i en väska från samma märke är gjorde av Blomsterbyrån Nyfiken Grön!


Ha en trevlig höstvecka i väntan på helgen!

 

Och vad är en pop-up restaurang?

E-postadress Skriv ut PDF

Senaste veckan har vi skrivit om pop-up fenomenet och vad är egentligen en pop-up restaurang? Ett bra exempel på en sådan är: The Cube by Electrolux, som är en tillfällig restaurang på besök i Stockholm, den står uppe på taket på kungliga operan i form av en kub. Popupmat kan också vara en restaurangvagn på stan, eller en restaurang i restaurangen, dvs. när den ordinarie restaurangen har stängt så kommer det in en tillfällig restaurang som kör krog för en kväll.

Populärt är också popup-restauranger i folks hem. Man går på finkrog, fast hemma hos någon annan, man inte känner. Allt sker genom sociala medier där man bokar och får reda på var man ska gå och äta. Trenden har funnits ett tag i andra länder, och börjar växa här i Sverige. Kanske något för alla hemmakockar? Små tillfälliga hemma-hos restauranger? Mannen på fotot intill heter Anthony Mills och han kör runt sin cykel i stan och kallar sitt cyklande pop-up grillkök för "Ghetto Gourmet"

Drycker jag rekommenderar till helgen, med eller utan pop-up mat:

2010 Cockfighters Ghost Semillon, Hunter Valley, Australien (90404) 99 kr
Vitt vin med doft av vita blommor, äpple och mineral. Smaken är torr med fräsch syra, vanilj, bivax, örter och viss smörighet. God till klassiska crêpes fylld med krämig räkstuvning och gratinerad med gruyèreost, serveras med sallad på äpple och örter.

2010 Zeni Bardolino Superiore Classico, Venetien, Italien (2379)

89 kr
Bardolino är en vinstil som är ett lätt rött vin. Men denna Bardolino är en Superiore, vilket betyder att druvorna har fått en högre mognad och vinet legat lite längre på ekfat. Vinet är fruktigt med bigarråer, hallon, körsbär, fat, salvia, lakrits och vanilj. Kryddigt och mustigt vin som passar lika bra till helgpizzan som till söndagssteken.
Ett vin man gärna alltid har hemma på hyllan, bra allroundvin.

Tundra Lingon och Chili, Ånäset, Sverige (98007) 19,90 kr
Alkoholfritt alternativ. Lätt porlande röd dryck från Västerbotten. Gjord på pressade lingon, chili, grönt te, rörsocker och källvatten. Frisk smak med lätt sötma och lite chilihetta.

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Senast uppdaterad 2012-10-01 13:10
 

Pop-up Ghetto Gourmet!

E-postadress Skriv ut PDF

Pop-up i alla tänkbara former är det som gäller. Och hur smart är det inte? Att ta tillvara tillfället, oavsett om det gäller en lokal, vädret, produkt eller precis vad som helst. Den senaste pop upen som kommit till stan är Ghetto Gourmet som utlovar att "ta med dig på en resa från amerikanska söderns comfort food till Kingstons kryddigaste jerk chicken, från Harlems hetaste arbetarfrukost och hela vägen till Norrbottens suraste strömming".

Den som ligger bakom begreppet är Anthony Mills och hans första kokbok "Ghetto Gourmet" kommer senare i år. Anthony Mills, född i Akron, Ohio, bor sedan flera år i Sverige. Han är en artist i ordets sanna bemärkelse. Musiken kommer först: han har turnerat med Harry Belafonte och Leela James, utgör halva elektropopduon Super Viral Brothers, halva soulduon Wildcookie, och har spelat in över 1000 egenkomponerade låtar. Mat alltid varit en del av hans palett och Mills har bland annat drivit klubben ’Food & Music’ där han själv lagat mat till alla gäster innan han uppträtt live med sitt band.

Nu har Anthony Mills, tillsammans med journalisten Johan Åkesson, utvecklat konceptet "Ghetto Gourmet" – 49 recept, sju för varje dag under en vecka, med influenser från hela världen. Men Ghetto Gourmet är inte bara en bok, utan också en egen filosofi, en attityd. Mills har specialbeställt en cykel från Estland med en inbyggd grill för att kunna göra egna pop-up-serveringar. Det häftigaste är ändå att få uppleva Ghetto Gourmets hemliga pop-up-middagar. Vem skulle inte vilja det? Häng på trenden, klicka in på ghettogourmet.se och läs mer! Det kommer vi att göra och hoppas att vi ses på en pop-up middag i höst!

Trevlig pop-up helg!

Senast uppdaterad 2012-10-01 13:07
 

Thomas Ledin - äntligen på Cirkus!

E-postadress Skriv ut PDF

Så har veckan haft en till premiär. Det är Thomas Ledin som satt upp sin show från Rondo på Cirkus. Vi var förstås där i veckan. En härlig och generös musikupplevelse med mycket sentimentalitet. Alla Ledinfans fick så de teg. Scenografin var nog den bästa som Cirkus visat upp. Smakfullt och spännande. Thomas behärskar allt från knivhuggarrock till lugna finstämda ballader. När han sjunger Snart tystnar musiken är inte ett öga torrt och stämningen övergår till magi. Thomas är helt enkelt kung på scenen och bjuder på hela sitt register. Vårt tips till hösten; Se den här showen!

Senast uppdaterad 2012-09-21 10:38
 
Fler artiklar...
  • «
  •  Första 
  •  Föregående 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  Nästa 
  •  Sista 
  • »


Sida 1 av 4

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons