StartsidanPrenumereraOm oss

Så här fungerar bloggen på trevlighelg.se

Det började som en slags service, att leverera "snackisar" till helgens ibland lite väl trista parmiddagar. Men snart utvecklades bloggen på trevlighelg.se till en av våra mest besökta sidor. Här är det högt i tak och det är fritt fram för var och en att kommentera. Vi behandlar stora och små ämnen i en salig blandning. Ofta är vi aktuella. Vi kallar oss hellre för politiskt inkorrekta, pik, än PK.

För bloggen ansvar vanligen Lena Magnergård. Men ibland överraskar vi och bjuder in gästbloggare. För bloggens innehåll ansvarar författaren personligen. Vi censurerar bara bloggen om kommentarer går över styr och blir rasistiska eller annat otrevligt. Eftersom vi vill att den som kommenterar bloggen ska få sista ordet går författaren i princip aldrig in med nya kommentarer. Kom gärna med förslag på innehåll till bloggar. Ju fler som deltar i bloggandet ju roligare och mer levande blir det - och desto mer träffsäker och underhållande blir du på parmiddagarna.

Varmt välkommen med dina synpunkter!
Hem  »  Blogg  »  Generell  »  Det är nu det händer!

Det är nu det händer!

E-postadress Skriv ut PDF

Februari betraktar många som en tråkig månad - det gör inte vi! Det är nu allt händer. Nystart och premiär är ledord för februari. Det börjar med möbler och inredning på Stockholm Furniture & Light Fair som är världens största mötesplats för skandinavisk möbeldesign. En mässa som inredningsintresserade inte bör missa. Mässan pågår den 5 - 9 februari men det är bara sista dagen som den är öppen för allmänheten eftersom det är en fackmässa. Vi utlovar en designfest på Älvsjömässan!

När den ena mässan är slut avlöses den av en ny. 14 - 17 februari är det dags för årets upplaga av Antikmässan. Här möts säljare och kunder på tusentals kvadratmeter och det är bara att frossa bland vintage och antikviteter. Det är för 36:e gången denna mässa arrngeras och i år samlas 250 utställare. Allt är till salu under årets tema "En upptäcktsresa i tid och rum".

Stor galapremiär med röda mattan och smokingklädda gäster blir det på Operan lördagen den 16 februari. Då hissas ridån för Turandot som blev Puccinis sista opera. Puccini fick inte ens se slutresultatet innan han avled, utan att sista akten var skriven. Inte ett öga kommer att vara torrt under arian Nessun Dorma. Världssopranen Nina Stemme gör huvudrollen - dessutom för första gången - och hon har stora förväntningar på sig! Vi är där, det missar vi inte!

Filmpremiär blir det också. Flera stycken under februari men vi fokuserar på Hitchcock. Filmen kretsar kring kärlekshistorien mellan en av världens mest inflytelserika regissörer, Alfred Hitchcock och hans fru Alma Reville. En relation som ställs på prov under inspelningen av en av Hitchcocks mest kända filmer Psycho. I den stjärnspäckade rollistan ser vi Anthony Hopkins, Helen Mirren och svenskättade Scarlett Johansson. Från den 8 februari kan vi se filmen i Stockholm.

Sedan har vi den glädjande nyheten att meddela att ICA äntligen får konkurrens. På Karlavägen, mellan Nybrogatan och Grev Turegatan slår en ny fransk matvarubutik upp sina portar. Den 15 februari kan vi börja handla - gör det och ge ICA lite konkurrens!

Ett litet, men nog så viktigt tips har vi också inför helgen. Den blir garanterat härligare om man börjar dagen rätt. Gå in på www.weekendfrukost.se så förstår ni precis vad vi menar. Beställ härliga muffins, ekologiska frukter, yoghurt, färskpressad juice och mycket annat. Och vill du göra någon glad så här runt Alla hjärtans dag - beställ en härlig frukost och ge bort i present till bästa väninnan, dottern, mamma eller någon annan du gillar.

Trevlig helg - snart är det vår!

Lena & Iréne

PS Köp lite tulpaner, det piggar upp! DS

 

 

Senast uppdaterad 2013-02-08 07:15  

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera


 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons