StartsidanPrenumereraOm oss

Så här fungerar bloggen på trevlighelg.se

Det började som en slags service, att leverera "snackisar" till helgens ibland lite väl trista parmiddagar. Men snart utvecklades bloggen på trevlighelg.se till en av våra mest besökta sidor. Här är det högt i tak och det är fritt fram för var och en att kommentera. Vi behandlar stora och små ämnen i en salig blandning. Ofta är vi aktuella. Vi kallar oss hellre för politiskt inkorrekta, pik, än PK.

För bloggen ansvar vanligen Lena Magnergård. Men ibland överraskar vi och bjuder in gästbloggare. För bloggens innehåll ansvarar författaren personligen. Vi censurerar bara bloggen om kommentarer går över styr och blir rasistiska eller annat otrevligt. Eftersom vi vill att den som kommenterar bloggen ska få sista ordet går författaren i princip aldrig in med nya kommentarer. Kom gärna med förslag på innehåll till bloggar. Ju fler som deltar i bloggandet ju roligare och mer levande blir det - och desto mer träffsäker och underhållande blir du på parmiddagarna.

Varmt välkommen med dina synpunkter!
Hem  »  Blogg  »  Generell  »  Vinnaren av supersnygga Flowerbag!!

Vinnaren av supersnygga Flowerbag!!

E-postadress Skriv ut PDF

Grattis Anna Buskas, du har vunnit den härligt somriga väskan Flowerbag från MOOD STOCKHOLM!

 

 

Helt naturligt!

Vi blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss. Och det är inte alltid så lätt att veta vad eller vilka man ska tro på. Jag har 3 regler: så enkelt som möjligt, så nära som möjligt och så giftfritt som möjligt. För jag tror på att glad mat, gör mig glad, att giftfri mat gör mig vacker och frisk och att närheten till min mat gör att jag kan ha kontroll på ursprunget. Jag har investerat i en frysbox och laddat den full av kött, så jag klarar mig hela året. Det blev KRAVnötkött från trakten, lamm uppväxt i byn, kyckling från Siv i Ockelbo, älgen sprang i skogen till i höstas och renen kommer från Jämtland. Min grillsommar kommer att bli underbar!

Tänk att grilla ribs på renkött! Fantastiskt! Och närheten till min frys, gör att jag slipper gå i affären och fundera på inköp. Där har vi enkelheten. Gå gärna in på Gröna Gårdar.se där kan du köpa ”köttboxar” som hämtas ut i butik eller få den levererad till din dörr. Tips och recept finns också på sidan. Endast KRAVkött. De säljer även”grillboxar” i sommar.

Mina rekommenderade naturliga drycker:

Champagne Fourny Vertus Brut Nature Blanc de Blancs, Frankrike (77899) 259 kr BS
Torr Champagne på druvorna: pinot meunier, chardoonay och pinot noir. Tydlig citrusfrisk syra, strama mineraler med krämig mousse, toner av gröna syrliga äpplen, rostat bröd och nötter. Biodynamisk odlad (ej cert) Drick nu eller ligg på i några år.

2012 Anima Chenin Blanc, Avondale, Western Cape, Sydafrika (2049) 149 kr BS
Vitt torrt smakrikt vin med generös tropisk fetvaxig fruktighet. Smak av färsk ananas, äpple, örter, nötter och fat. Gott till sommarens grillade fiskar,, kyckling och ostar.

2012 Montirius Côtes du Rhône, Rhônedalen, Frankrike (70818) 129 kr BS
Rött vin med frisk fruktighet och mjuk strävhet. Smak av solvarma hallon, söta mörka körsbär och toner av sötlakrits, örter och viol. Passar bra till grillat lamm med grillade grönsaker och kall myntasås.

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Följ mig även på:
instagram: helenesvinomat.se
Twitter:@helenesvinomat.se

Senast uppdaterad 2014-06-03 13:30  

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera


 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons