StartsidanPrenumereraOm oss

Så här fungerar bloggen på trevlighelg.se

Det började som en slags service, att leverera "snackisar" till helgens ibland lite väl trista parmiddagar. Men snart utvecklades bloggen på trevlighelg.se till en av våra mest besökta sidor. Här är det högt i tak och det är fritt fram för var och en att kommentera. Vi behandlar stora och små ämnen i en salig blandning. Ofta är vi aktuella. Vi kallar oss hellre för politiskt inkorrekta, pik, än PK.

För bloggen ansvar vanligen Lena Magnergård. Men ibland överraskar vi och bjuder in gästbloggare. För bloggens innehåll ansvarar författaren personligen. Vi censurerar bara bloggen om kommentarer går över styr och blir rasistiska eller annat otrevligt. Eftersom vi vill att den som kommenterar bloggen ska få sista ordet går författaren i princip aldrig in med nya kommentarer. Kom gärna med förslag på innehåll till bloggar. Ju fler som deltar i bloggandet ju roligare och mer levande blir det - och desto mer träffsäker och underhållande blir du på parmiddagarna.

Varmt välkommen med dina synpunkter!
Hem  »  Blogg  »  Generell  »  Gatumat, hemma på din gata i stan

Gatumat, hemma på din gata i stan

E-postadress Skriv ut PDF

Alternativet till dyr restaurangmat och ett roligare sätt att äta, tillsammans med andra? Street Food har fått ett stort fäste i Sverige, och varje dag föds en ny Food Truck, någonstans, mitt ibland oss. ”Kvalitet till lågt pris, ofta med få rätter och mycket vällagat” I Stockholm finns Street Food Market, en samlingsplats för gatumat, där du som matintresserad kan mingla runt (sommartid). Smakerna och rätterna är många och det finns något för alla. Dessutom är det enkelt. Fine dining får ge vika för dessa små kulinariska tempel! Men de goda dryckerna får vi fortfarande ordna själva och här är mina förslag inför hösten:


Rekommenderade höstliga drycker:

2013 Rustenberg Chardonnay, Rustenberg Estate, Stellenbosch, Sydafrika (2885) 119 kr
Vitt torrt och fylligt vin med smöriga och nötiga toner. Ett riktigt gott höstvin till den stekta piggvaren med brynt hasselnötssmör eller till långkokt kyckling fylld med päron, valnötter, roquefort och timjan.

2009 Finca Sandoval, Manchuela, Spanien (90595) 239 kr
Härligt murrigt rött gott höstvin! Mörk tät fruktighet, örter o fat. Drick till älggrytan som får sjuda med björnbär, mörka körsbär och örter.

2002 Disznókó Tokaji Aszú 6 Puttonyos (90109) 500 ml 399 kr
Detta söta bärnstensfärgade vin med fin balans mellan sötma och syra, ger äppelkakan en extra dimension, men den är även ljuvlig till hjortronbrûlée.

Härlig hösthelg!


Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Följ mig även på:
instagram: helenesvinomat.se
Twitter:@helenesv

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera


 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons