StartsidanPrenumereraOm oss

Favoritfilmer, just nu

 1. Järnladyn
 2. Laxfiske i Jemen
 3. The Lady
 4. Hotel Marigold
 5. Simon och ekarna
 6. En fiende att dö för
 7. Tinker, Tailor, Soldier, Spy

 

Det här läser vi, just nu

 1. Högre än alla himlar, Louise Boije af Gennäs
 2. Sex, systerskap och några män senare, Monica Gunne m.fl
 3. Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken, Thomas Sjöberg
 4. Bara ett barn, Malin Persson Giolito
 5. Underbara dagar framför oss - en biografi över Olof Palme, Henrik Berggren
 6. En styvmammas dagbok, Fay Weldon
 7. Ett litet snedsprång, Denise Rudberg
 8. Uppfostrad av män, Christina Jutterström
 9. Din nästas hus, Jette A Kaarsbol
 10. Å alla kära systrar, Ebba Witt Brattström
 11. Drevet går - om mediernas hetsjakt, Anders Pihlblad
 12. Frukta inte, Anne Holt
Hem  »  Bok, Film, Konst  »  Generell  »  Det mest kittlande - på lina mellan livet och döden

Det mest kittlande - på lina mellan livet och döden

E-postadress Skriv ut PDF

Den 7 augusti 1974 gick en ung fransk lindansare, Philippe Petit, balansgång på en stålvajer mellan World Trade Centers Tvillingtorn i New York, då världens högsta byggnader. Efter en timmes lindansande, arresterades han och fördes till häktet för förhör och sinnesundersökning.

Efter att ha drömt om tvillingtornen i sex års tid, tillbringande Philippe åtta månader i New York med att planera lindansarkuppen. Tillsammans med ett team av vänner och medbrottslingar stod han inför ett otal svårigheter. Hur skulle man lyckas smuggla den tunga utrustningen förbi säkerhetsvakterna? Hur skulle man spänna upp vajern mellan de två tornen? De oberäkneliga vindarna och det faktum att tvillingtornen svajade en aning komplicerade det hela. Riggandet måste dessutom ske i största hemlighet nattetid.

Tidigt på morgonen den 7 augusti 1974 var dock allt klart och klockan kvart över sju kunde Philippe Petit ta det första steget ut på linan 412 meter ovanför huvudena på en förstummad åskådarskara.

Nu har Philippe Petits "tilltag" blivit film - och en mycket bra sådan. Men som vanligt när det gäller lite udda filmer är det inte SF som vågar köpa in filmen utan i stället visas den på biografen Zita. Denna modiga biograf måste gynnas. Det här är ett bra tillfälle för "Man om wire" är en riktigt, riktigt bra film. Se den! www.zita.se

 

Senast uppdaterad 2010-02-21 17:14  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons