StartsidanPrenumereraOm oss

Katarina Grundströmer, inredare och stylist, med en passion för inredning och design som överträffar det mesta. Efter tio år ute i Europa har hon flyttat hem till Stockholm där hon driver sitt eget företag inom design, inredning och styling. För närvarande inreder hon ett antal hem samtidigt som hon gör reportage för några av våra mest kända inredningsmagasin. Man kan t ex se hennes eget hem i Residence (januarinumret). Om du vill komma i kontakt med Katarina för inredningsuppdrag, mejla henne direkt, grundstromer.inredning@telia.com

Britt-Marie Pielbusch, Eklund Stockholm New York , är en välrenommerad fastighetsmäklare som varit verksam på Östermalm sedan 2001. Hon trivs som bäst när hon får möta olika åldrar av säljare och köpare och säljer gärna våningar, lägenheter och hus då Britt-Marie ger sitt fulla engagemang för alla sina försäljningar. För Britt-Marie är varje affär lika viktig, personlig service är ledordet i hennes tio budord. Britt-Marie är även verksam som inredare i både privata och offentliga miljöer. "Jag känner mig väldigt trygg och säker i min roll som mäklare vilket gör att mina kunder lätt får förtroende för mig. En fördel är också att jag har ett stort inredningsintresse och ger gärna tips till kunder om vad man kan göra för att få till en extra touche innan försäljningen. På trevlighelg.se skriver jag om allt som är aktuellt på bostadsmarknaden".

 

Här kommer flera inredningstips!

När bubblan brister

Att det talas om en bostadsbubbla som är påväg att brista lär väl ingen ha missat. I dagarna verifierades också resonemanget när Bostadskreditnämnden presenterade sin nya faktaspäckade rapport under namnet, "En bostadsbubbla kostar".

Myndigheten är övertygad om att priserna kommer att justeras nedåt inom en snar framtid. Däremot vill man inte uttala som om det handlar om en "krasch" eller ett långsamt prisfall.

Hushållens belåningsgrad har ökat succesivt under hela 2000-talet och ligger på den högsta nivån någonsin, dvs 160 procent av den disponibla inkomsten. Under de senaste tio åren har bostadslånen ökat med 1250 miljarder kronor. I takt med att lånen ökar har hushållen också slutat amortera. Sedan 2000 har hushållen minskat det egna kapitalet i bostaden med 80 miljarder kronor påer år.

Trots hushållens stora skulder är räntebörjan, just nu, tack vare den låga räntan, rekordlåg. Det vaggar in folk i en falsk trygghet, anser Bostadskreditnämnden, och höjer samtidigt ett varningens finger för att bubblan kommer att spricka.

Inredning

1. Det franska testamentet

2. Walles & Walles

3. Karaktär

4. Garbo

5. Gertrude

Se upp!

I många annonser ser man just nu; fastpris, acceptpris mm. Lockas inte av detta. Det är alltid säljaren som avgör till vem och till vilket pris lägenheten ska säljas. Ofta sätter man fastpris när objektet är svårsålt och har legat ute på nätet en tid
Hem  »  Bostad/ Inredning
Bostad

Tendenser i tiden - metall i alla former!

E-postadress Skriv ut PDF

INREDNING När det gäller nya inredningstendenser så ligger materialvalen i focus. Vi använder oss gärna av material som mässing, tenn & koppar i våra projekt. Marknaden för nya material i vardagliga ting finns och det gäller bara att inspireras och tänka nytt, mässing har kommit starkt och denna gång för att stanna. Formgivare som Alvar Aalto formgav 1939 sin kända armatur ’golden bell’ för restaurang Savoy i Helsingfors samtidigt som mässingen kallades fattigmansguld hemma i Sverige. Men som sagt, det var då det. Idag inreder vi gärna med guldglänsande metallinslag som värmer upp det vita. Ett fantastiskt uttryck är köket här intill där man har valt att bygga köksmodulen fristående för att integreras likt en möbel i köket. Mässingsfronten tillsammans med marmortopp klädda stolar, textil takarmatur.

 

Senast uppdaterad 2012-02-09 08:00
 

Bostadsbubblan, bubbla eller inte?

E-postadress Skriv ut PDF

BOSTAD Ett nytt härligt och spännande år att se fram emot! Det känns alltid så nytt och förväntansfullt  med ett nytt år, det är alltid så mycket man vill göra och så många idéer som dyker upp.

Jag har precis kommit hem från en underbar semester och studieresa i Dubai, så många upplevelser och nya intressanta intryck. Det känns extra stort att fira in det nya året med en riktigt god vän på ett nytt ställe där varje dag blir till ett spännande äventyr. Jag känner mig utvilad och fylld med positiv energi, helt nyladdad för det nya året!

 

 

Senast uppdaterad 2011-01-23 17:23
 

Följ förvandlingen från fulskåp till snyggskåp

E-postadress Skriv ut PDF

ImageINREDNING På trevlighelg.se har man senaste månaden kunnat följa förvandlingen av ett fulskåp till - förhoppnigsvis - ett snyggskåp. Nu har skåpet äntligen fått återvända ut till skärgårdens trygga vrå. Här står det nu med full beredskap för julhelgernas festligheter och partaj i en helt ny färggrann kostym. Tankegångarna började redan i somras när värdinnan på ett sommarkalas frågade mig (Katarina Grundströmer) om inte jag kunde tänka mig att försöka hjälpa det murriga tråkiga skåpet till en lite fräckare, roligare look. Super kul!! Lisa Kerstinsdotter på Recover har god erfarenhet av att renovera och fräscha upp gamla möbler och har hjälpt mig med att bolla olika idéer under den här processen. Här kommer våra tankegångar och resultatet!

Senast uppdaterad 2011-02-14 08:04
 

Många spännande objekt ute på bostadsmarknaden nu!

E-postadress Skriv ut PDF

ImageBOSTAD Just nu är jag inne i ett lyckorus och jag känner mig så laddad, lite som en nyförälskelse fast med mitt jobb. Som mäklare så har man ju alltid mycket att göra och oftast många objekt att jobba på. Men just nu så har jag väldigt många objekt med olika stilar och alla är så fantastiskt fina på sitt sätt. Om det beror på att ovanligt många objekt är ute till försäljning nu eller att det helt enkelt har byggts och renoverats på intressantare och mer genomtänkt sätt de senaste åren vet jag inte. Som exempel på en nybyggd, enkel och minimalistisk stil har vi lägenhetshotellet Tott alldeles intill Visby (objektnr 412414-st-goransgatan-31-visby). Det är en riktig favorit för mig. Tänk att sitta i en vackert inredd lägenhet och blicka ut över havet. Blir man sugen på att se lite människor tar man enkelt cykeln och tar sig in till Visby på fem minuter. Ett riktigt drömboende. 

Alla objekt finns på www.esny.se

 

 

Senast uppdaterad 2010-10-20 16:15
 

Nu är höstens underbara färger här!

E-postadress Skriv ut PDF

ImageINREDNING När jag som inredare tänker på höstens färger så menar jag inte bara dem ute i naturen. Nu tänker jag närmast på trendgurun Lii Edelkoorts fantastiska kulörer som hon har skapat för Alcro kollektionen, ad.10. Det är en väldigt spännande färgpalett med hela 31 olika kulörer att välja mellan. Här har Lii inspirerats av fågelvärlden och deras intressanta beteendemönster. ”Som flockdjur länkar det oss med naturen och inspirerar oss att samlas och dela med oss att bygga bo och återuppväcka kärleken”. Ett litet citat ur ad.10´s färgpalett som finns att beställas på www.alcro.se.

ImageSjälv känner jag genast för att måla om men frågan är bara var? Har du en vägg över, så missa inte det här tillfället.

Njut! Katarina Grundströmer

Senast uppdaterad 2010-10-19 09:07
 

Nya spännande grepp i mäklarbranschen

E-postadress Skriv ut PDF

ImageBOSTAD Britt-Marie Pielbusch, mäklare och konsult på Eklund Stockholm New York (ESNY), är vår medarbetare under rubriken Bostad. Britt-Marie, ni på ESNY har under kort tid gjort er kända för att sälja bostäder på ett helt nytt sätt på Stockholms-marknaden. Vad är det ni gör som är annorlunda mot de traditionella mäklarna? - "Det är mycket som vi gör annorlunda, till exempel jobbar vi mer aktivt med marknadsföring och PR. Under den relativt korta tid som vi varit verksamma i Stockholm har vi medverkat till att skapa artiklar, radio och press i största allmänhet.

Vår marknadsföring är bland annat våra ljustavlor, importerade från USA som lyser dygnet runt i fönstren på vårt kontor och showroom på Humlegårdsgatan hörnan Grev Turegatan. Vi arbetar även aktivt med vårt nyhetsbrev som vi mailar ut till tusentals presumtiva köpare. Nytt är också att vi samarbetar med ett styling-/inredningsföretag, Irene Glommen på Gåvan, som sitter tillsammans med oss under samma tak, fantastiskt roligt och stimulerande. Kunderna har nära till all slags rådgivning, styling, inköp mm, vad gäller hemmet.  Vi arbetar också aktivt med co-brooking vilket innebär att vi sarmarbetar med mäklare både nationellt och internationellt. Det är också ett nytt grepp i Sverige. Vi marknadsför även svenska objekt utomlands vilket breddar marknaden avsevärt. Det är några exempel på det vi gör som är nytt inom mäklarbranschen".

Eklund Stockholm New York, Humlegårdsgatan 10, 08-41 09 59 80, www.esny.se

Senast uppdaterad 2010-09-24 08:53
 

Veckans visning: Ett helt nytt boende i kunglig miljö

E-postadress Skriv ut PDF

Image

BOSTAD Nu när vi sakta börjar krypa ut ur våra vinteriden börjar också visningarna komma igång på allvar. Och vad kan vara roligare en söndag än brunch med vännerna och ett par visningar?

Den här veckan besöker trevlighelg.se ett nytt spännande projekt som inte bara handlar om en bostad utan snarare om en helt ny stadsdel. Vi åker till Ulriksdal i Solna straxt utanför Stockholm. Här växer stadsdelen sakta fram med sina 1 500 nya bostäder och 125 000 kvadratmeter lokaler för kontor, handel, skolor och service. Ulriksdal kommer att präglas av en tät stadskärna, likt innerstaden men skillnaden är att en del av bebyggelsen består av stadsradhus. Och så har vi förstås den kungliga glansen...

Ett tjogotal radhus är nu klara för försälning, med inflyttning 2010, och de förmedlas av Privatmäklarna, www.privatmaklarna.se Visning på söndagar kl 12-14.

Senast uppdaterad 2010-02-08 21:04
 

Veckans visning: Lägenheten för den som bor i Stockholm periodvis

E-postadress Skriv ut PDF

Image

BOSTAD Veckans visning kanske är något otippad. Den här gången handlar det om den perfekta bostaden för singeln eller paret som bor i Stockholm periodvis. Kanske businesstjejen eller slipsgossen som jobbar i Londons finanskvarter men vill ha en hemmabas i Stockholm. Eller paret som flyttat utomlands under de grå vintermånaderna men vill ha en lägenhet att komma hem till när sommarstockholm eller barnbarnen lockar.

Det handlar om en tvåa på Karlaplan med stor potential för den som vill lägga ner lite pengar och energi för att bygga om till ett perfekt "näste". Mäklare är de relativt nystartade "Privatmäklarna" som består av enbart kvinnor och som koncentrerar sig på Stockholms innerstad.

Senast uppdaterad 2009-11-30 16:50
 

Färsk statistik visar på osäkerhet på bostadsmarknaden

E-postadress Skriv ut PDF

ImageBOSTAD Villapriserna sjönk i oktober medan bostadsrättspriserna steg något, enligt Mäklarstatistik.

Konjunkturen börjar kvickna till och de allra flesta bedömare är överens om att räntorna kommer att höjas nästa år. Arbetslösheten tickar också stadigt uppåt. Därför räknar exempelvis Statens bostadskreditnämnd med ett prisfall på bostadsmarknaden nästa år.

Det finns tecken redan nu på en vändning på den tidigare så glödheta bomarknaden. Villapriserna föll med 1 procent i riket och bostadsrättspriserna steg med lika mycket i oktober.

- Det är mycket psykologi på bostadsmarknaden nu och insikten om kommande räntehöjningar börjar bita, säger Claudia Wörmann, analysansvarig på Mäklarsamfundet.

Senast uppdaterad 2009-11-24 15:54
 

PROFFSENS BÄSTA RÅD INFÖR HÖSTENS BOSTADSAFFÄR

E-postadress Skriv ut PDF

ImageBOSTAD Nu har höstens bostadsmarknad kommit igång på allvar. Utbudet är större än någonsin och konjunkturen är skakig.

Vad ska man tänka på som säljare och vad gäller för köpare? Hur ska man agera om priserna går ner? Fastighetsbyrån, Sveriges största fastighetsmäklarföretag, har ställt samman sina bästa råd till trevlighelg.se:s läsare.

Senast uppdaterad 2009-10-23 13:40
 

63 procent av stockholmarna störs av sina grannar

E-postadress Skriv ut PDF

ImageBOSTAD Trevliga vardagsbekanta eller obehagliga störningsmoment? Hur ofta blir svenskarna störda av sinna grannar och vad är det som stör mest?

För att ta reda på det har Fastighetsbyrån genomfört en undersökning som visar bland annat att 63 procent av svenskarna störst av sina grannar minst någon gång om året. Fester, hög musik och renovering stör mest och 14 procent av svenska folket har någon gång hört sin granne ha sex.

Senast uppdaterad 2008-08-14 09:42
 

Timell är svenskarnas drömgranne - tätt följd av Brad Pitt

E-postadress Skriv ut PDF

ImageBOSTAD Brad Pitt, chefen, Carola eller bästa kompisen... Vem är svenska folkets drömgranne och vem vill man inte ha dörr i dörr?

ImageDet har Fastighetsbyrån tagit reda på i en färsk undersökning. Händiga TV-profilen Martin Timell är den kändis som toppar listan på drömgrannar. Bland personer man känner är exet mardrömsgrannen.

Senast uppdaterad 2008-06-26 12:09
 

Balkongens värde - 100.000 per kvadratmeter!

E-postadress Skriv ut PDF

ImageBOSTAD På lägenhetsvisningar går var och varannan spekulant runt med en miniräknare och räknar ut kvadratmeterpris. Men priserna inomhus är en sak - nu skjuter också priserna utomhus, på balkonger och terrasser, iväg!

En balkong på en innerstadslägenhet ökar värdet med ca 250 000 kronor. Ligger den dessutom i söderläge, har kvällssol eller något annat speciellt kan den vara värd ännu mer. Men att få en balkong är inte något man fixar snabbt. Räkna med ett år! 

Senast uppdaterad 2009-10-23 14:38
  

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons