StartsidanPrenumereraOm oss

Katarina Grundströmer, inredare och stylist, med en passion för inredning och design som överträffar det mesta. Efter tio år ute i Europa har hon flyttat hem till Stockholm där hon driver sitt eget företag inom design, inredning och styling. För närvarande inreder hon ett antal hem samtidigt som hon gör reportage för några av våra mest kända inredningsmagasin. Man kan t ex se hennes eget hem i Residence (januarinumret). Om du vill komma i kontakt med Katarina för inredningsuppdrag, mejla henne direkt, grundstromer.inredning@telia.com

Britt-Marie Pielbusch, Eklund Stockholm New York , är en välrenommerad fastighetsmäklare som varit verksam på Östermalm sedan 2001. Hon trivs som bäst när hon får möta olika åldrar av säljare och köpare och säljer gärna våningar, lägenheter och hus då Britt-Marie ger sitt fulla engagemang för alla sina försäljningar. För Britt-Marie är varje affär lika viktig, personlig service är ledordet i hennes tio budord. Britt-Marie är även verksam som inredare i både privata och offentliga miljöer. "Jag känner mig väldigt trygg och säker i min roll som mäklare vilket gör att mina kunder lätt får förtroende för mig. En fördel är också att jag har ett stort inredningsintresse och ger gärna tips till kunder om vad man kan göra för att få till en extra touche innan försäljningen. På trevlighelg.se skriver jag om allt som är aktuellt på bostadsmarknaden".

 

Här kommer flera inredningstips!

När bubblan brister

Att det talas om en bostadsbubbla som är påväg att brista lär väl ingen ha missat. I dagarna verifierades också resonemanget när Bostadskreditnämnden presenterade sin nya faktaspäckade rapport under namnet, "En bostadsbubbla kostar".

Myndigheten är övertygad om att priserna kommer att justeras nedåt inom en snar framtid. Däremot vill man inte uttala som om det handlar om en "krasch" eller ett långsamt prisfall.

Hushållens belåningsgrad har ökat succesivt under hela 2000-talet och ligger på den högsta nivån någonsin, dvs 160 procent av den disponibla inkomsten. Under de senaste tio åren har bostadslånen ökat med 1250 miljarder kronor. I takt med att lånen ökar har hushållen också slutat amortera. Sedan 2000 har hushållen minskat det egna kapitalet i bostaden med 80 miljarder kronor påer år.

Trots hushållens stora skulder är räntebörjan, just nu, tack vare den låga räntan, rekordlåg. Det vaggar in folk i en falsk trygghet, anser Bostadskreditnämnden, och höjer samtidigt ett varningens finger för att bubblan kommer att spricka.

Inredning

1. Det franska testamentet

2. Walles & Walles

3. Karaktär

4. Garbo

5. Gertrude

Se upp!

I många annonser ser man just nu; fastpris, acceptpris mm. Lockas inte av detta. Det är alltid säljaren som avgör till vem och till vilket pris lägenheten ska säljas. Ofta sätter man fastpris när objektet är svårsålt och har legat ute på nätet en tid
Hem  »  Bostad/ Inredning  »  Generell  »  Följ förvandlingen från fulskåp till snyggskåp

Följ förvandlingen från fulskåp till snyggskåp

E-postadress Skriv ut PDF

ImageINREDNING Skåpet skulle förstås målas, men vi ville göra något mer med framför allt skåpluckorna. Vi bestämde att en mönstrad tapet vore perfekt att dekorera speglarna i skåpsluckorna med. När jag satt och letade efter tapeter och hittade Alain Couillaud´s *) underbara ”Bugs are us” kände jag direkt att det där var något som skåpet skulle trivas i. Jag tyckte att tapeten harmonierade med omgivningarna, naturen och skogen och framför allt det humoristiska både i tapeten och i familjen. Färgvalen har bestämts av bl.a.  de nyinköpta härligt orangea Y-stolarna som numera pryder matrummet och matbordet i ek från ROOM på Pub. Den gröna färgen är hämtad dels från ett vackert infärgat glasparti som familjen har i ett angränsande rum och dels den gröna tonen i tapeten.


ImageNu var det dekormålaren Sara N. Bergman´s tur att umgås med skåpet ett tag. Efter många lager färg och mycket pysslande med tapeten lyckades några små kryp att ta sig ut på en liten promenad ….de var väll törstiga kan jag tänka mig (se detaljfoto intill). Tusen Tack Sara! för de underbara små krypen du har målat på insidan av dörren, fantastiska! Läs mer om Sara på trevlighelg.se, "Shopping"

Förutom ny kostym har även skåpet fått belysning och några extra hyllplan för bättre förvaring. Snickaren Patrik BernardssonStockholm Alltjänst har hjälp till med det.

Nu har förvandlingen genomförts och skåpet väntar på att bli invigt och beundrat. Min förhoppning är jag gett inspiration till att ta tillvara gamla släktklenoder, fixa till och bevara dem och spegla den tid vi lever i nu i ytterligare generationer.

Färger från Nordsjö Blankett, grön kulör; F7020G10Y, orange kulör: 305070Y70R.

*) Alain Couillaud är fotograf och född i Frankrike. Efter en tid i London som både kock, på en av Londons främsta krogar och reklamfotograf bor och arbetar Alain nu i Stockholm.

Idé och utformning Grundströmer DesignInredningStyling, 0706-246441

Dekormålare Sara N. Bergman, www.somsara.net

Snickare Partik Bernadsson, www.sthlmalltjanst.se

Besök även www.alain-couillaud.com och beundra hans vackra fotografier

Tapeten beställs på www.yourwallpaper.se .

Senast uppdaterad 2011-02-14 08:04  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons