StartsidanPrenumereraOm oss

Katarina Grundströmer, inredare och stylist, med en passion för inredning och design som överträffar det mesta. Efter tio år ute i Europa har hon flyttat hem till Stockholm där hon driver sitt eget företag inom design, inredning och styling. För närvarande inreder hon ett antal hem samtidigt som hon gör reportage för några av våra mest kända inredningsmagasin. Man kan t ex se hennes eget hem i Residence (januarinumret). Om du vill komma i kontakt med Katarina för inredningsuppdrag, mejla henne direkt, grundstromer.inredning@telia.com

Britt-Marie Pielbusch, Eklund Stockholm New York , är en välrenommerad fastighetsmäklare som varit verksam på Östermalm sedan 2001. Hon trivs som bäst när hon får möta olika åldrar av säljare och köpare och säljer gärna våningar, lägenheter och hus då Britt-Marie ger sitt fulla engagemang för alla sina försäljningar. För Britt-Marie är varje affär lika viktig, personlig service är ledordet i hennes tio budord. Britt-Marie är även verksam som inredare i både privata och offentliga miljöer. "Jag känner mig väldigt trygg och säker i min roll som mäklare vilket gör att mina kunder lätt får förtroende för mig. En fördel är också att jag har ett stort inredningsintresse och ger gärna tips till kunder om vad man kan göra för att få till en extra touche innan försäljningen. På trevlighelg.se skriver jag om allt som är aktuellt på bostadsmarknaden".

 

Här kommer flera inredningstips!

När bubblan brister

Att det talas om en bostadsbubbla som är påväg att brista lär väl ingen ha missat. I dagarna verifierades också resonemanget när Bostadskreditnämnden presenterade sin nya faktaspäckade rapport under namnet, "En bostadsbubbla kostar".

Myndigheten är övertygad om att priserna kommer att justeras nedåt inom en snar framtid. Däremot vill man inte uttala som om det handlar om en "krasch" eller ett långsamt prisfall.

Hushållens belåningsgrad har ökat succesivt under hela 2000-talet och ligger på den högsta nivån någonsin, dvs 160 procent av den disponibla inkomsten. Under de senaste tio åren har bostadslånen ökat med 1250 miljarder kronor. I takt med att lånen ökar har hushållen också slutat amortera. Sedan 2000 har hushållen minskat det egna kapitalet i bostaden med 80 miljarder kronor påer år.

Trots hushållens stora skulder är räntebörjan, just nu, tack vare den låga räntan, rekordlåg. Det vaggar in folk i en falsk trygghet, anser Bostadskreditnämnden, och höjer samtidigt ett varningens finger för att bubblan kommer att spricka.

Inredning

1. Det franska testamentet

2. Walles & Walles

3. Karaktär

4. Garbo

5. Gertrude

Se upp!

I många annonser ser man just nu; fastpris, acceptpris mm. Lockas inte av detta. Det är alltid säljaren som avgör till vem och till vilket pris lägenheten ska säljas. Ofta sätter man fastpris när objektet är svårsålt och har legat ute på nätet en tid
Hem  »  Bostad/ Inredning  »  Generell  »  Timell är svenskarnas drömgranne - tätt följd av Brad Pitt

Timell är svenskarnas drömgranne - tätt följd av Brad Pitt

E-postadress Skriv ut PDF

ImageBland kändisarna ligger Martin Timell i topp som drömgranne följd av Brad Pitt (enda icke svensk på 10-i-topp) och Kungen. enda kvinna bland de 10 främsta drömgrannarna blev Linda Bengtzing på en sjundeplats.

-Timell framstår som folklig och trevlig i TV och är dessutom händig! Kan det bli bättre? Han personifierar gör-det-själv-trenden som fortfarande håller i sig. Det blir viktigare och viktigare hur bostaden ser ut och många av våra kunder lägger mycket tid, kraft och pengar på inredning och ombyggnationer. Om man kan göra en stor del själv, och kanske få hjälp av sin händiga kändisgranne, kan man ju spara en hel del pengar, säger Per Gunnarsson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Bromma.

Minst populära kändisar att bo granne med är Carola, Thorsten Flinch och Bert Karlsson. Man kan även notera att före detta statsministern Göran Persson finns med på femteplats på listan över kändisar man inte vill bo granne med. Fredrik Reinfeldt kommer på plats sex på samma lista och är alltså något mindre impopulär som granne.

Någon du känner som granne

När det gäller personer man känner är bästa kompisen den man skulle vilja bo granne med. Därefter kommer syskon, föräldrar och sin läkare. Kvinnor föredrar i högre utsträckning är män att bo granne med sina syskon medan män i högre utsträckning än kvinnor vill bo granne med bästa kompisen.

Exet, d v s en föredetta pojkvän/flickvän/fru/man, ses som värsta tänkbara grannen. Chefen kommer på andra plats som mardrömsgranne följt av svärmor/svärfar och föräldrarna. Kvinnor har svårare än män att bo granne med svärmor och svärfar.

Undersökningen genomfördes i maj 2008 av undersökningsföretaget Zapera på uppdrag av Fastighetsbyrån. Ett riksrepresentativt urval på 1074 personer, 25-64 år, svarade på frågorna i en webbenkät.

Vilken kändis skulle du helst vilja bo granne med?

 1. Martin Timell
 2. Brad Pitt
 3. Kungen
 4. Robert Gustavsson
 5. Björn Skifs
 6. Zlatan
 7. Linda Bengtzing
 8. Björn Gustavsson
 9. Magnus Uggla
 10. Martin Stenmark

Vilken kändis skulle du inte vilja bo granne med?

 1. ImageCarola
 2. Thorsten Flinck
 3. Bert Karlsson
 4. Magnus Uggla
 5. Göran Persson
 6. Fredrik Reinfeldt
 7. Paris Hilton
 8. Kungen
 9. Zlatan
 10. Britney Spears

Vem skulle du helst vilja bo granne med (av personer i din närhet)?

 1. Din bästa kompis, 31%
 2. Ditt/dina syskon, 11%
 3. Dina föräldrar, 4%
 4. Din läkare, 3%
 5. Din frisör, 2%

Vem av följande skulle du minst gärna vilja bo granne med (av personer i din närhet)?

 1. Din föredetta, 34%
 2. Din chef, 23%
 3. Din svärmor/svärfar, 14%
 4. Dina föräldrar, 10%
 5. Ditt/dina syskon, 2%

 

Senast uppdaterad 2008-06-26 12:09  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons