StartsidanPrenumereraOm oss

Katarina Grundströmer, inredare och stylist, med en passion för inredning och design som överträffar det mesta. Efter tio år ute i Europa har hon flyttat hem till Stockholm där hon driver sitt eget företag inom design, inredning och styling. För närvarande inreder hon ett antal hem samtidigt som hon gör reportage för några av våra mest kända inredningsmagasin. Man kan t ex se hennes eget hem i Residence (januarinumret). Om du vill komma i kontakt med Katarina för inredningsuppdrag, mejla henne direkt, grundstromer.inredning@telia.com

Britt-Marie Pielbusch, Eklund Stockholm New York , är en välrenommerad fastighetsmäklare som varit verksam på Östermalm sedan 2001. Hon trivs som bäst när hon får möta olika åldrar av säljare och köpare och säljer gärna våningar, lägenheter och hus då Britt-Marie ger sitt fulla engagemang för alla sina försäljningar. För Britt-Marie är varje affär lika viktig, personlig service är ledordet i hennes tio budord. Britt-Marie är även verksam som inredare i både privata och offentliga miljöer. "Jag känner mig väldigt trygg och säker i min roll som mäklare vilket gör att mina kunder lätt får förtroende för mig. En fördel är också att jag har ett stort inredningsintresse och ger gärna tips till kunder om vad man kan göra för att få till en extra touche innan försäljningen. På trevlighelg.se skriver jag om allt som är aktuellt på bostadsmarknaden".

 

Här kommer flera inredningstips!

När bubblan brister

Att det talas om en bostadsbubbla som är påväg att brista lär väl ingen ha missat. I dagarna verifierades också resonemanget när Bostadskreditnämnden presenterade sin nya faktaspäckade rapport under namnet, "En bostadsbubbla kostar".

Myndigheten är övertygad om att priserna kommer att justeras nedåt inom en snar framtid. Däremot vill man inte uttala som om det handlar om en "krasch" eller ett långsamt prisfall.

Hushållens belåningsgrad har ökat succesivt under hela 2000-talet och ligger på den högsta nivån någonsin, dvs 160 procent av den disponibla inkomsten. Under de senaste tio åren har bostadslånen ökat med 1250 miljarder kronor. I takt med att lånen ökar har hushållen också slutat amortera. Sedan 2000 har hushållen minskat det egna kapitalet i bostaden med 80 miljarder kronor påer år.

Trots hushållens stora skulder är räntebörjan, just nu, tack vare den låga räntan, rekordlåg. Det vaggar in folk i en falsk trygghet, anser Bostadskreditnämnden, och höjer samtidigt ett varningens finger för att bubblan kommer att spricka.

Inredning

1. Det franska testamentet

2. Walles & Walles

3. Karaktär

4. Garbo

5. Gertrude

Se upp!

I många annonser ser man just nu; fastpris, acceptpris mm. Lockas inte av detta. Det är alltid säljaren som avgör till vem och till vilket pris lägenheten ska säljas. Ofta sätter man fastpris när objektet är svårsålt och har legat ute på nätet en tid
Hem  »  Bostad/ Inredning  »  Generell  »  PROFFSENS BÄSTA RÅD INFÖR HÖSTENS BOSTADSAFFÄR

PROFFSENS BÄSTA RÅD INFÖR HÖSTENS BOSTADSAFFÄR

E-postadress Skriv ut PDF

Just nu är utbudet på bostadsmarknaden historiskt sett väldigt stort. Efter många år med kraftigt stigande priser så har nu högre räntor i kombination med en rad andra faktorer lett till avmattning på marknaden.

Image-För närvarande finns det en viss oro på marknaden, bland annat beroende på konjunkturen och rapporter om sjunkande bostadspriser. Vi får väldigt mycket frågor kring prisutvecklingen och hur man bör agera. Vi tror inte på några kraftiga prisras eftersom det fortfarande är bostadsbrist på många orter och behoven att byta bostad finns fortfarande kvar. Men om priserna sjunker något så ska man komma ihåg att säljare också oftast också är köpare, säger Per Johnler, VD på Fastighetsbyrån.

Allmänna råd

-Den eviga frågan - ska man köpa eller sälja först? Historiskt sätt har det varit vanligare att köpa först och sälja sedan. Det kan innebära en viss risk eftersom du inte vet exakt vad du kommer få för pris och hur lång tid det kommer ta att få din gamla bostad såld. Nu har dock vissa mäklare produkter som, mot en premie, tryggar dig mot dubbla boendekostnader om det tar längre tid att sälja.

Om du har små marginaler, vill vara på säkra sidan och veta exakt vad du har att röra dig med så bör du sälja först och köpa sedan. Se då till att köparen inte får tillträde för snabbt så att du har gott om tid att hitta en ny bostad som passar dina behov.

-Lär dig hur marknaden ser ut. Kolla prisstatistik på www.maklarstatistik.se. Fråga fastighetsmäklare om prisutvecklingen. Prata med vänner och bekanta. Om du har en bra bild av marknadsläget så är det större chans att du har rätt förväntningar och blir nöjd med bostadsaffären.

Råd till köparen

Image-Köp en ny bostad utifrån dina behov. Tänk långsiktigt och titta inte för mycket på kortsiktiga vinster. Om bostaden i längden ger dig en ekonomisk vinst är det en bonus.

-Räkna på vad du har råd att betala i månaden och sätt alltid ett pristak för de bostäder du bjuder på. Se till att ha bra marginaler.

-Gå gärna på många visningar innan du slår till. Det hjälper dig både att definiera vad du vill ha och att få koll på prisnivåerna. Kontakta gärna fastighetsmäklarna i efterhand och fråga vad slutpriset blev.

-Bli inte förblindad av enkla skönhetsfläckar. Låt inte det yttre utseendet, som ofta är lätt att ändra på, färga ditt omdöme. Bli inte heller lurad av ytlig homestyling. De snygga möblerna och den dyra platt-TV:n följer inte med i köpet!

-Gör en noggrann undersökning av bostaden och anlita en besiktningsman.

Råd till säljaren

Image-Se till att du har en realistisk bild av vad du kan få för din bostad. Låt en mäklare värdera din bostad. Kolla prisstatistik, diskutera med mäklaren och sätt en minimigräns för vad du vill sälja för. På vissa orter där priserna går ner eller ligger stilla kan det ta längre tid innan du får ut önskat pris vilket kan göra att förväntningarna måste justeras.

-Se till att din bostad är i gott skick - det är ännu viktigare när utbudet är stort. Städa, rensa undan, gör enklare renoveringar. Ta hjälp av händiga vänner eller homestyling-experter om det behövs.

-Belysningen är väldigt viktig på visningen, speciellt under mörka höst- och vinterdagar. Det är ofta relativt billigt och enkelt, men väldigt effektivt, att komplettera med lampor i mörka rum.

Fastighetsbyrån ingår i Swedbakkoncernen och har ca 1100 medarbetare fördelade på 230 kontor runt om i Sverige. Under 2007 förmedlade företaget ca 35 000 bostadsaffärer till ett försäljningsvärde av ca 40 miljarder kronor. Fastighetsbyrån är marknadsledare på bostadsmarknaden, både i omsättning och i antal affärer.

 

 

Senast uppdaterad 2009-10-23 13:40  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons