StartsidanPrenumereraOm oss

Katarina Grundströmer, inredare och stylist, med en passion för inredning och design som överträffar det mesta. Efter tio år ute i Europa har hon flyttat hem till Stockholm där hon driver sitt eget företag inom design, inredning och styling. För närvarande inreder hon ett antal hem samtidigt som hon gör reportage för några av våra mest kända inredningsmagasin. Man kan t ex se hennes eget hem i Residence (januarinumret). Om du vill komma i kontakt med Katarina för inredningsuppdrag, mejla henne direkt, grundstromer.inredning@telia.com

Britt-Marie Pielbusch, Eklund Stockholm New York , är en välrenommerad fastighetsmäklare som varit verksam på Östermalm sedan 2001. Hon trivs som bäst när hon får möta olika åldrar av säljare och köpare och säljer gärna våningar, lägenheter och hus då Britt-Marie ger sitt fulla engagemang för alla sina försäljningar. För Britt-Marie är varje affär lika viktig, personlig service är ledordet i hennes tio budord. Britt-Marie är även verksam som inredare i både privata och offentliga miljöer. "Jag känner mig väldigt trygg och säker i min roll som mäklare vilket gör att mina kunder lätt får förtroende för mig. En fördel är också att jag har ett stort inredningsintresse och ger gärna tips till kunder om vad man kan göra för att få till en extra touche innan försäljningen. På trevlighelg.se skriver jag om allt som är aktuellt på bostadsmarknaden".

 

Här kommer flera inredningstips!

När bubblan brister

Att det talas om en bostadsbubbla som är påväg att brista lär väl ingen ha missat. I dagarna verifierades också resonemanget när Bostadskreditnämnden presenterade sin nya faktaspäckade rapport under namnet, "En bostadsbubbla kostar".

Myndigheten är övertygad om att priserna kommer att justeras nedåt inom en snar framtid. Däremot vill man inte uttala som om det handlar om en "krasch" eller ett långsamt prisfall.

Hushållens belåningsgrad har ökat succesivt under hela 2000-talet och ligger på den högsta nivån någonsin, dvs 160 procent av den disponibla inkomsten. Under de senaste tio åren har bostadslånen ökat med 1250 miljarder kronor. I takt med att lånen ökar har hushållen också slutat amortera. Sedan 2000 har hushållen minskat det egna kapitalet i bostaden med 80 miljarder kronor påer år.

Trots hushållens stora skulder är räntebörjan, just nu, tack vare den låga räntan, rekordlåg. Det vaggar in folk i en falsk trygghet, anser Bostadskreditnämnden, och höjer samtidigt ett varningens finger för att bubblan kommer att spricka.

Inredning

1. Det franska testamentet

2. Walles & Walles

3. Karaktär

4. Garbo

5. Gertrude

Se upp!

I många annonser ser man just nu; fastpris, acceptpris mm. Lockas inte av detta. Det är alltid säljaren som avgör till vem och till vilket pris lägenheten ska säljas. Ofta sätter man fastpris när objektet är svårsålt och har legat ute på nätet en tid
Hem  »  Bostad/ Inredning  »  Generell  »  Veckans visning: Lägenheten för den som bor i Stockholm periodvis

Veckans visning: Lägenheten för den som bor i Stockholm periodvis

E-postadress Skriv ut PDF

Image

Det är lika bra - jag börjar med det bästa först. Bostadsrättsföreningens gemensamma takterass med Stockholms vackraste vy och patina som heter duga. Den här terassen har föreningens medlemmar tillgång till och för paret som bara tänker vara i hemma i sommarstockholm kan vi nästan lova ensamrätt. De övriga i huset är bortresta under sommarens tre ljuvliga månader. På terassen finns både patina, utsikt, sol och skugga. Vem skulle inte vilja sitta här och läppja på ett iskallt glas rosé en ljuvlig junikväll?

ImageLägenheten är definitiv inte perfekt, men det finns potential. Till det negativa hör förstås nedre botten men det får kompenseras med terassen. Att samtliga fönster ligger mot gården gör också denna nedre-botten-lägenhet okej. Det är bara att sätta in nya säkerhetslås på fönstrena så torde inte läget utgöra något problem.

I dag finns det två ingångar till lägengheten. Det stjäl utrymme. Därför föreslår vi att ena dörren tas igen permanent. Vi förespråkar dörren i hallen vid badrummet och att man i stället gör hela detta utrymme till en "walk-in-closet". Lite Sex-in-the-city-känsla direkt! Hallå Mr Big, var håller du hus...

ImageSåväl kök som badrum bör moderniseras. Det känns lite 80-talssunkigt. Men den som vill lägga ner ca 250 000 på detta kommer också att få en tip-top-lägenhet med många underbara detaljer.

Fönstret i vardagsrummet får bli en fin inramning och vi skulle definitivt välja en stram soffa med tweed-känsla. Till det bruna kuddar och gärna ett älghuvud på väggen. Ja, inte riktigt, utan lampan förstås... Detta stärker hemmakänslan för den som lever utomlands större delen av tiden. Vi skulle också satsa på lite fin konst. Varför inte slå till med Ernst Billgren, nu när vi ändå har hamnat i djurtemat?

ImageLägg ett bud på lägenheten. Utgångspriset är, som oftast, alldeles för lågt satt på 2 650 000 sek för dessa 58 kvm. Vårt tips är att den går runt 3,4 miljoner. Men glöm inte bort att sätta av en rejäl slant till renovering.

Mäklare: Privatmäklarna, Karlavägen 60, tfn 08-410 959 00 www.privatmaklarna.se

 

Senast uppdaterad 2009-11-30 16:50  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons