StartsidanPrenumereraOm oss

Hélène Westelius

Hélène Westelius, Hélènes Vin & Mat, lotsar oss mellan grytor och flaskor i köket. Trots att vi lägger mer pengar på snygga köksinredningar, köper kokböcker och mattidningar som aldrig förr – tillbringar vi allt mindre tid i köket. Det vill Hélène råda bot på. Hon ger oss all den inspiration som ibland kanske fattas.

Hélène är sommelier och bl a vinkonsult på Carl Jan Granqvist Vinkällaren Grappe i Stockholm. Tidigare har hon varit sommelier på Villa Pauli och Hélène avslutade sin dryckesutbildning, Wine and Spirits Education Trusts, WSET steg 1-3 på Restaurangakademin i Stockolm 2001. Hon driver också framgångsrikt sitt eget företag ”Hélènes Vin & Mat”.

- Min passion för mat och dryck samt mötet med människan, har drivit mig framåt i branschen. Numera driver jag, förutom arbetet på vinkällaren Grappe, mitt eget företag där jag arrangerar dryckesprovningar och hyr ut mig som privat kock. På trevlighelg.se finner man en blandad kompott av det jag tycker mest om, mat och dryck. På ett enkelt personligt och okonstlat sätt delar jag med mig av mina tips, säger Hélène.

 

Ett år i vingården - en ny hälsning från Franz

Under hela 2010 kommer vi att följa den österrikiske vinodlaren Franz Leth. I med- och motgång. Från den första druvorna till det färdiga vinet. Kanske får vi till och med se när det kommer till hyllorna på Systembolaget.
Franz Leth skriver själv i dagboken och därför är hans egen text på engelska.

Deli/Mat

1. Matdistriktet

2. Urban Deli

3. Fröken Nilsson

4. Hermans Ekoaffär

5. Pärlans Konfektyr

Hem  »  Mat & Vin  »  Generell  »  Låt andra välja åt dig!

Låt andra välja åt dig!

E-postadress Skriv ut PDF

Nu tänker jag ge er ett tips på en vinlåda som levereras hem till er dörr! Den heter www.vinlådan.nu och där kan du beställa en vinlåda om 6 flaskor. Dessa viner är omsorgsfullt utvalda och kvalitén är hög, med en bra prisbild. De fokuserar på viner från Frankrike och Italien.

 Gå in och beställ höstlådan innan 29 september, den innehåller många godingar som jag ser fram emot att få hemlevererade och som kommer att passa till höstens skaldjursanrättningar, mustiga grytor och plockmat med kallskuret. Det är en bindningsfri prenumerationstjänst och du får dina viner hemlevererade 4 ggr/år. Smidigt!

 

Viner i höstvinlådan:

2009 Chablis Terroir de Chablis Patrick Piuze, Bourgogne, Frankrike
Torr, frisk, ren och hantverksmässig Chablis med egen stil.

 

2009 Montlouis Sec Cuvée Touche Mitane, Rochers des Violettes, Loire, Frankrike
Ett torrt friskt vitt vin på druvan Chenin blanc som här ger ett vin med komplexitet och elegans.

Little James Basket Press, Château de Saint Cosme, Rhône, Frankrike
Ett årgångslöst rött vin på druvan grenache från en av Rhônes nya stjärnskott!

2009 Dolcetto d’Alba, Luciano Sandrone, Piemonte, Italien
Dolcetto är vinstilen och namnet på druvan som italienarna dricker till vardags, ett lättare och fruktigare rött vin med en fin friskhet och med en lätt strävhet.

2007 Chianti Classico La Camporena, Toscana, Italien
En modern ekologisk Chianti. Sangiovesedruvan är den som dominerar i Chianti Classico och ger fruktiga medelfylliga viner med mörka körsbär, moreller och fräsch syra.

2007 Lirac Domaine la Lorentine, Dom. de Marcoux, Rhône, Frankrike
Ett rött biodynamiskt vin från två systrar som tycker att just årgången 2007 blev deras bästa vin med fin fruktighet och koncentration.

Hélène R. Westelius
Sommelier & matkreatör
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
www.helenesvinomat.se

 

 

Senast uppdaterad 2011-09-10 10:31  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons