StartsidanPrenumereraOm oss

Hélène Westelius

Hélène Westelius, Hélènes Vin & Mat, lotsar oss mellan grytor och flaskor i köket. Trots att vi lägger mer pengar på snygga köksinredningar, köper kokböcker och mattidningar som aldrig förr – tillbringar vi allt mindre tid i köket. Det vill Hélène råda bot på. Hon ger oss all den inspiration som ibland kanske fattas.

Hélène är sommelier och bl a vinkonsult på Carl Jan Granqvist Vinkällaren Grappe i Stockholm. Tidigare har hon varit sommelier på Villa Pauli och Hélène avslutade sin dryckesutbildning, Wine and Spirits Education Trusts, WSET steg 1-3 på Restaurangakademin i Stockolm 2001. Hon driver också framgångsrikt sitt eget företag ”Hélènes Vin & Mat”.

- Min passion för mat och dryck samt mötet med människan, har drivit mig framåt i branschen. Numera driver jag, förutom arbetet på vinkällaren Grappe, mitt eget företag där jag arrangerar dryckesprovningar och hyr ut mig som privat kock. På trevlighelg.se finner man en blandad kompott av det jag tycker mest om, mat och dryck. På ett enkelt personligt och okonstlat sätt delar jag med mig av mina tips, säger Hélène.

 

Ett år i vingården - en ny hälsning från Franz

Under hela 2010 kommer vi att följa den österrikiske vinodlaren Franz Leth. I med- och motgång. Från den första druvorna till det färdiga vinet. Kanske får vi till och med se när det kommer till hyllorna på Systembolaget.
Franz Leth skriver själv i dagboken och därför är hans egen text på engelska.

Deli/Mat

1. Matdistriktet

2. Urban Deli

3. Fröken Nilsson

4. Hermans Ekoaffär

5. Pärlans Konfektyr

Hem  »  Mat & Vin  »  Generell  »  Blomknoppar spricker och känslor spritter!

Blomknoppar spricker och känslor spritter!

E-postadress Skriv ut PDF

 

Krusenberg Herrgård erbjuder man i helgen en vinprovning med middag tillsammans med Sandra Tavares da Silva, kvinnan bakom vinhusen Wine & Soul och Quinta de Chocapahla, ta bilen eller båten dit. sjonaramoten.se/krusenberg/om-krusenberg.Om ni inte har möjlighet att åka iväg så kan ni få prova hennes viner under avslappnade former i baren på restaurang Jonas i Stockholm restaurangjonas.se

Under fredagskvällen den 25 maj mellan kl. 18-20.30 serveras hennes viner på glas.

Nästa vecka börjar ”Smaka på Stockholm” en tradition som är inne på sitt 21 år (!) och den väntas dra ½ miljon besökare! I kungsträdgården dukar restauratörer upp smakportioner till försäljning, kända kockar lagar mat och hela krogstockholm lyfts fram genom olika jippon i samarbete med Culinary Week.

Mat och dryck blandat med underhållning erbjuds den 1 juni-6 juni.
Själv kommer jag att arbeta med matvandringar på ”Le Trois Halles”, läs mer och boka på culinaryweek.se/.

Det har hänt en hel del från starten av ”Smaka på Stockholm”, evenemanget har växt enormt och fokus sätts på kvalitet och hållbarhet.

Viner av Sandra Tavares da Silva, här rekommenderade till enkel mat:

2010 Quinta de Chocapahla Branco, Estremadura, Portugal (88753) 109 kr

Ett vitt fräscht, smakrikt och fruktigt vin med smak av gröna äpplen, citrus och fläderblom.
Servera till grillade räkor, aioli och grillat surdegsbröd.

2007 Quinta de Chocapahla Red Wine, Estremadura, Portgal (88753) 109 kr
Rött medelfylligt vin med mogen frukt av mörka bär, peppar, rökighet och örter.
God till plockrätter med charkuterier och ostar.

2008 Quinta de Chocapahla Cabernet Sauvignon (90521) 139 kr
Smakrikt och fruktigt rött vin med både mörka och ljusa bär, fat, kaffe och viss blommighet.
Passar till grillade ribs med coleslaw och klyftpotatis med örter.

Hélène R. Westelius
Sommelier och matkreatör
Hélènes Vin & Mat
www.helenesvinomat.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Senast uppdaterad 2012-05-25 09:18  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons