StartsidanPrenumereraOm oss

Gula Änglarna är en ideell organisation som hjälper hemlösa och utsatta i Stockholm. Varje måndag delar Gula Änglarna ut varm choklad, smörgåsar och kaffe på Sergels Torg.

Gula Änglarna drivs helt ideellt och är beroende av insamlade och donerade bidrag. Stöd Gula Änglarna, du också, genom ett bidrag på Bg 5497-0850 Observera att endast 3 procent av bidragen går till administration.

Hem  »  Om oss

Om oss

E-postadress Skriv ut PDF

 

Det här är trevlighelg.se

Välkommen till trevlighelg.se! Här ger vi tips och idéer för en lyckad helg. Men vi uppmärksammar bara det bästa; Bra restauranger, bra filmer, bra teatrar, bra viner, bra recept, bra böcker och bra musik. Det dåliga får andra skriva om.

Trevlighelg.se varken sågar eller "dissar". När man läser om något på trevlighelg.se är det en garantistämpel för att vi tycker att det är bra. Det här kommer ni däremot aldrig att få läsa här (Inte om -Malou von Siwers eller någon annan): "Det här var tveklöst det mest pinsamma fem minutrarna i mitt liv... man behöver inte ens vara Adde Malmberg för att ha roligt över hur uselt hon sjunger och liksom dödar oss med sin sång" /Jane Magnusson i Dagens Nyheter 20091013/

Nej, den som besöker trevlighelg.se hittar direkt allt som är bra i Stockholm. Det dåliga, det trista och dissandet utelämnar vi.

 Men det finns förstås ett undantag - ett litet sådant. Bloggen. Den är ny nästan varje dag och här hittar man de aktuella samtalsämnena. Det som garanterat blir "veckans snackisar" och diskussionsämne på helgens middagar. Det kan vara stort och smått, aktuellt eller sådant som ligger och gror under ytan. Vi räds inte något ämne. Och kom ihåg, bloggen är personlig och åsikterna står för den som levererat dem. Vi andra kanske inte håller med och du får mer än gärna delta i kommenterandet med dina egna reflektioner. På fredagar ändrar bloggen karaktär och vi publicerar "Helgbloggen" med inspiration för aktuella aktiviteter hela helgen.

 Trevlighelg.se vänder sig främst till dig som bor i eller besöker Stockholm. Kanske har du lite större barn. Du är inte längre pressad av hämtningar och lämningar på dagis eller av skjutsande till och från aktiviteter. I stället har du fått möjlighet att tänka lite mer på dig själv, din partner och dina vänner. Här ger vi tips, till just dig, om vad som just nu är aktuellt i Stockholm och om de bästa ställena och aktiviteterna. Vi håller koll på det senaste och tipsar gärna om såväl det trendigaste som om våra favoriter.

 Trevlighelg.se är en oberoende sajt. Vi är visserligen annonsfinansierade (hörnini, hur skulle det gå annars?) men våra annonsörer kan självklart inte påverka det redaktionella innehållet. Vi ska villigt erkänna att vi gärna tar emot sk. varuprover. Däremot skriver vi inte om allt. Bara om det som vi gillar och det vi tror att våra läsare gillar. Det vi ogillar åker rätt ner i papperskorgen. (Ja, vi sopsorterar). Vi är politiskt oberoende. Kallar oss hellre för politiskt inkorrekta än politiskt korrekta. Vänster, höger eller mitt emellan (och där verkar ju alla ha klumpat ihop sig) spelar ingen roll.

Trevlighelg.se finns alltid på nätet och förnyas nästan varje dag men på torsdagar skickar vi ut ett Nyhetsbrev till alla som har registrerat sig. Om du inte har registrerat dig, gör gärna det. Då stöder du oss i kampen om våra så viktiga annonsörer och vi belönar dig med extra bra tips, erbjudanden och små presenter. Enjoy us!

Tipsa gärna dina vänner och kollegor om trevlighelg.se. Ju större vi blir desto bättre material kan vi leverera. Registrera er alltså på förstasidan!

Varmt välkommen att dela helgen med oss!

Iréne Westerberg & Lena Magnergård

 

Om oss

 Iréne Westerberg, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen , är civilekonom och entreprenör. Har framgångsrikt drivit DM-byrå, kommunikationsföretag samt hotellverksamhet.

Som VD och publicist på trevlighelg.se ansvarar Iréne för den övergripande verksamheten, annonsering och ekonomi. Hon tar också aktiv del i det redaktionella arbetet och motstår inte frestelsen att skriva och göra egna reportage.

 

 Lena Magnergård, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen  startade trevlighelg.se 2007. Lena är journalist, PR-konsult och författare med spetskunskaper inom politik, samhälle, resor och litteratur.

Är som chefredaktör och publicist ansvarig för det dagliga journalistiska arbetet på trevlighelg.se och dessutom ansvarig utgivare. Lena producerar varje torsdag Nyhetsbrevet och ansvarar också för bloggen.

 

 

Medarbetare och skribenter som är knutna till trevlighelg.se:

Markku Saarinen är VD för Artist- & Eventbolaget Saarinen och von der Lanken och han är Trevlighelgs speciellt utvalda nöjesprofil. Varje vecka levererar han de hetaste nyheterna på sta´n till Trevlighelg.se.

Hélène Westelius är sommelier och vinkonsult på Carl Jan Grankvists egna vinkällare Grappe i Stockholm. Hon är också kock och driver det egna gourmet-företaget Hélènes vin & mat. Hélène presenterar speciellt utvalda viner och menyer för trevlighelg.se:s läsare.

Leija Graf startade för snart 20 år sedan Select Travel, idag Select Collection. Hon ger Trevlighelgs läsare de bästa och mest initierade weekendtipsen.

Katarina Grundströmer är inredare och stylist. Hon tipsar om inredning, design och renoveringar.

Britt-Marie Pielbusch är en av Stockholms mest framstående fastighetsmäklare, verksam vid den prestigefyllda mäklarbyrån Eklund Stockholm New York. Hon har koll på det senaste på Stockholms heta bostadsmarknad.

Samtliga våra medarbetare når du på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Inte alla, men många av bilderna, framför allt de urtjusiga på oss, är tagna av fotograf Karl Gabor. www.gabor.se

 

Webb-teve

Det är klart att Trevlighelg.se också måste finnas rörligt. Under Webb-teve presenterar vi aktuella nyheter för helgen och ofta bjuder vi in en gäst till vår studio i köksmiljö. För att kunna se webb-teve rekommenderar vi att du laddar ner Adobe Flashplayer.  

Det här finns under rubrikerna

Mina bästa helgtips. Stockholmspersonligheter levererar varje vecka sina egna, personliga helgtips. Det kan handla om en restaurang, ett frukostcafé, en butik, ett promenadstråk eller varför inte en kemtvätt. Här finns en unik samling av smultronställen i Stockholm.

Scen. Aldrig har väl scenskapandet varit så stort i Stockholm som just nu. Såväl på Orionteatern, China, Folkoperan, Dramaten, Operan och allt däremellan pågår spännande uppsättningar och föreställningar. Trevlighelg.se presenterar och rekommenderar det bästa i ett gediget urval. Vi struntar blankt i vad recensenterna tycker utan skriver enbart om det som vi själva gillar allra mest. Här hittar man också Markku Saarinens tips. 

Mat & Vin. Att sno ihop lite fredagsmys eller en "trerätters" till lördagsbjudningen kan vara - helt underbart, eller ett litet helvete. Trevlighelg.se lotsar sina läsare, med hjälp av Hélène Westelius genom butiker, saluhallar, torgstånd, vingårdar, Systembolaget och köket med ett enda mål; att det ska vara en njutning för såväl kocken, gästerna som gommen. Spännande kombinationer, nytänkande och intressanta viner står högt i kurs.

Restaurang. Vi besöker och tipsar om såväl enkla kvarterskrogar som tjusiga restauranger. Som vanligt gäller principen att vi skriver bara om det som är bra. Och nu handlar det inte bara om att maten och drycken måste vara bra. För att platsa på trevlighelg.se ska serveringen vara trevlig, inredningen och miljön trivsam och inte minst - köket och toaletterna ska vara fräscha. Mycket krävs alltså för att en restaurang ska hamna som ett tips på trevlighelg.se.

Weekendresor. Som rubriken säger skriver vi oftast om kortresor. Hemma och utomlands. Vi tipsar, med hjälp av Leija Graf, om spännande weekendresmål, om smarta flygbiljetter och vi bevakar självklart researrangörernas nyheter. Men eftersom resor är en så lustfylld bransch och bara läsningen i sig är en njutning sticker vi också emellan med lite semestertips som sträcker sig över hela världen.

Shopping. Stockholmarna har under de senaste åren blivit en internationellt erkänd shoppingstad där det mesta är lättillgängligt, ofta på promenadavstånd. De stora varumärkena börjar också etablera sig i Stockholm och begreppet shopping finns snart på var mans repertoar. På trevlighelg.se hittar du det bästa, från den lilla mysiga bokhandeln till de stora, tjusiga och namnkunniga butikerna från vilka man gärna går ut med en stor, lyxig påse.

Film - Böcker - Konst. Under denna rubrik samlas kanske de största njutningarna i livet. Som vanligt, ursäkta tjatet, handlar det bara om det som är bra. De bästa boknyheterna, filmerna, museerna och konstutställningarna.

Bostad. För länge sedan har bostadsmarknaden i Stockholm passerat 1:a, 2:a, 3:a eller 5 rok innanför tullarna. Idag handlar bostaden om en livsstil, för många kanske ett sätt att visa vem man är. Inredning har blivit en högintressant hobby vilket rader av TV-program vittnar om. Men bostadsmarknaden har också blivit ett intressant investeringsobjekt för många. På trevlighelg.se talar vi om och ser på bostäder som njutning - inte enbart som en investering. Trevlighelg.se följer också noga pris- och ränteutvecklingen. Till vår hjälp har vi stjärnmäklaren Britt-Marie Pielbusch, Eklund Stockholm New York.

Blogg. Här kan det hända saker! Nästan varje dag. Ofta skrivs bloggarna av Lena Magnergård. Men eftersom det är "högt i tak" på trevlighelg.se bjuder vi gärna in gästbloggare. För bloggens synpunkter, åsikter, intentioner och eventuella fel ansvarar författaren själv. Vi håller oss bara till den enkla lilla regeln - ingen rasism, tvivelaktigt språk eller andra taffliga övertramp. Sådant förbehåller vi oss rätten att plocka bort, även sådana kommentarer. I övrigt stoltserar vi med att hellre vara politiskt inkorrekta, PIK, än PK. Och syftet med bloggen är förstås att leverera dagsaktuella "snackisar" och samtalsämnen till trevlighelg.se:s läsare. Men fredag till söndag låter vi er vara ifred. Då bjuder vi på en helgblogg med inspiration som väl sträcker sig över dagarna "två och en halv".

Trevlig helg!

 

 

Senast uppdaterad 2010-11-22 21:55  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons