StartsidanPrenumereraOm oss

Markku Saarinen

Markku Saarinen, VD för Artist & Eventbolaget Saarinen och von der Lancken, är vår speciellt utvalda nöjesprofil. Genom sitt kontaktnät inom nöjesvärlden  känner Markku till allt man behöver veta om Stockholms scener och artister. Markku bjuder oss på initierade tips från scener och artister. Som VD för ett av Sveriges största eventföretag vet Markku vad den bästa nöjesupplevelsen ska resultera i; en förbluffad och förförd publik som berättar om upplevelsen för alla sina vänner. Det är just det som Markku gör för oss varje vecka.

Boka och se nu!

1. Amadeus, Dramaten

2. 30-årsfesten, Galenskaparna &

After Shave

3. Spök, Cirkus

4. Jonas Gardell, Maximteatern

5. Blodsbröder, Stadseaterna

Hem  »  Scen
Scen

Malena Laszlo ger konsert med fri entré 16 oktober!

E-postadress Skriv ut PDF

SCEN Malena Laszlo ger tors 16/10 20:00 en konsert på Mornington Hotel med fri entré. Sångerskan och musikalartisten Malena Laszlo har alltid haft en svaghet för musik från sextiotalet. Under åren har hon lyft fram soul- och jazzklassiker från bland andra Shirley Basseys starkt uttrycksfulla repertoar. Till Mornington kommer hon med en kvartett toppmusiker och ett dussin suveräna klassiker! En rad hyllningar till sångerskor som Dinah Washinton, Etta James och Shirley Horn. Malena Laszlo - sång, Kettil Medelius – piano, Homero Alvarez – elgitarr, Patrik Boman – kontrabas, Micke Nilsson – trummor www.malenalaszlo.com Kl: 20:00-22:00 Fri entré. Med reservation för ändringar.

Mornington Hotell, Nybrogatan 53, www.stockholmjazz.com

Senast uppdaterad 2014-10-02 09:18
 

Charlotte Perrelli som Evita på Göta Lejon

E-postadress Skriv ut PDF

SCEN Musikalen om den legendariska Eva Perón. Hon föddes fattig, drevs av ambition och trollband en hel värld med sin exceptionella karisma. Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers sofistikerade musikal berättar den sanna historien om ikonen Evita Peron och hennes korta men intensiva liv i rampljuset. Firad stjärna och skådespelerska vid 22, presidentens älskarinna vid 24, Argentinas första dam vid 27 och en legend redan vid sin död, endast 33 år gammal. Evita avgudades av underklassen och föraktades av överklassen. Hon var en unik politisk celebritet och en av världens mäktigaste kvinnor. Hon förförde en hel nation och efterlämnade ett politiskt arv som levde vidare långt efter hennes bortgång. Musikalen bjuder på en rad oförglömliga sånger som Don’t Cry For Me Argentina, Another Suitcase In Another Hall, High Flying Adored m fl. Charlotte Perrelli gör en fantastisk rollprestation så boka idag!

Göta Lejon, Götgatan 55, 08-505 290 00, www.ticnet.se

 

Senast uppdaterad 2014-10-01 06:40
 

Skrattfest och eftertanke på Oscarsteatern med Kom igen Charlie!

E-postadress Skriv ut PDF

SCEN Den brittiske militären Froggy, Claes Månsson, lämpar av sin obotligt tråkige landsman Charlie, Robert Gustafsson, på ett pensionat i Georgia, USA. För att den sjukligt blyge Charlie ska slippa umgås med gästerna ljuger Froggy ihop att Charlie kommer från ett annat land och inte förstår språket. Planen får dock motsatt effekt eftersom utlänningar är det mest spännande man kan tänka sig för den pratglada pensionatsägarinnan Betty, Suzanne Reuter, och hennes gäster Catherine, Susanne Thorson, och den svagt begåvade brodern Ellard, Martin Eliasson, som dessutom utser sig till Charlies språklärare med ett mycket oväntat resultat.

 Samtidigt har prästen David, Erik Johansson, och hans inte alltför klyftige vän rednecken Owen, Magnus Roosmann, onda avsikter och planerar att göra pensionatet till högkvarter för sin hemliga klubb, Ku Klux Klan. Eftersom Charlie fått folk att förstå att han inget förstår, får han veta mer än han borde och hamnar snabbt i stora problem med alltför närgångna pensionatsbor å ena sidan och ett gäng taffliga bufflar i vita kåpor å andra sidan… Det blir en fartfylld historia med många skratt men också eftertanke. Peter Dalle har regisserat sina gamla Lorry-kollegor. Spelas tors-lör kl 19.30 och lördagar även kl 15.30.

Oscarsteatern, Kungsgatan 63, 08-20 50 00, boka biljetter på www.ticnet.se,

Senast uppdaterad 2014-09-30 17:37
 

Dödsdansen på Maximteatern, premiär 22 oktober

E-postadress Skriv ut PDF

SCEN Årets mest spännande skådespelartrio kommer vi att få se på Maximteatern i höst. Det är premiär för Strindbergs tidlösa triangeldrama Dödsdansen den 22 oktober. Lena Endre spelar före detta skådespelerskan Alice som är gift med Edgar, Mikael Persbrandt. Paret som efter 25 års bottenfruset äktenskap fortfarande lever tillsammans, förbittrade över försakade drömmar och förlorade karriärmöjligheter. Genom vännen Kurts besök från Amerika brister fördämningarna och missnöjet väller fram. Kurs spelas av Thomas Hanzon.

-    Dödsdansen är ett rent mästerverk. Strindberg sätter fingret precis där det gör som ondast och vrider om med ett glatt sataniskt humör.  De drastiska kasten i texten skapar stor komik och livsfarliga bråddjup. Det handlar om kärlek, hat, åldrandet och döden. Att få regissera denna text med dessa tre djupt begåvade skådespelare är naturligtvis helt fantastiskt, säger Stefan Larsson som regisserar. I rollen som Edgar gör Mikael Persbrandt sitt första scenframträdande sedan 2009. Det blir dessutom hans första roll på Maximteatern, som han driver tillsammans med producenten Agneta Villman sedan 2012. Dödsdansen har premiär den 22 oktober. Speltid: ca. 2,5h. Vi tror på publiksuccé med strykande åtgång på biljetterna så boka nu!

Maximteatern, Karlaplan 4, 08-30 11 00, www.maximteatern.com

Senast uppdaterad 2014-09-30 17:29
 

Stjärnspäckad Livet är en schlager på Cirkus!

E-postadress Skriv ut PDF

SCEN Livet är en schlager är historien om Mona och hennes man Bosse, hennes bror Candy Darling och killen hon jobbar för, David. Fyra människor så vanliga man kan bli. Möjligen sånär som på att Candy är transsexuell, David cp-skadad och Mona och Bosse så schlagertokiga att de döpt sina fyra döttrar till Kicki, Carola, Lena Ph och Anna Book. Men annars lever de sitt liv i Skarpnäck med drömmar som de måste klämma in mellan dagishämtning och lämning alltmedan dagarna går, blir till veckor och år. Ända tills Mona råkar höra en sång som David har skrivit och i hemlighet skickar in den till Melodifestivalen – och blir uttagen till den stora finalen. Över en natt blir hon den nya schlagerstjärnan, älskad, omskriven och omsusad. Det är egentligen bara ett problem. Historien känner vi igen från filmen med samma namn där Helena Bergström, Björn Kjellson och  Jonas Karlsson spelar huvudrollerna. Nu är det Helen Sjöholm som Mona, Peter Jöback som Candy Darling och med många andra kända namn i ensemblen. Jonas Gardell har skrivit helt nytt manus och tillsammans med Fredrik Kempe har han skrivit en rad helt nya, helt underbara låtar.

I rollerna ser vi bl a Helen Sjöholm, Peter Jöback, Jonas Helgesson, Johan Glans, Måns Möller, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl. Spelas hösten 2014, biljetter finns fram till 21 december. Livet är en schlager produceras av Lifeline Management & Villman Produktion i samarbete med Universal Music Publishing.

Cirkus, Djurgårdsslätten 45, 08-660 10 20, www.cirkus.se

Senast uppdaterad 2014-09-29 15:41
 

Stadsteatern visar hur musikaler ska göras - Chicago är en föreställning i världsklass!

E-postadress Skriv ut PDF

SCEN Roxie Hart har dödat en sveklös älskare som lovat göra henne till stjärna. I fängelset träffar hon Velma Kelly som redan är berömd – mest för de två mord hon har på sitt samvete. Billy Flynn är advokaten som ska rädda dem båda från galgen. Hur? Det är enkelt. Pressen älskar mord. Och Billy vet hur man levererar en snyfthistoria som säljer. Och som ingen jury kan motstå. Lisa Nilsson och Sharon Dyall gör Roxie och Velma, två kvinnor som bokstavligen går över lik för en plats i rampljuset. Dan Ekborg den skrupelfria advokaten. Musikalen Chicago har gjort sitt segertåg över världen sedan historien (som lär har verklighetsbakgrund) blev en pjäs på 1920-talet. Nu är det dags för Stadsteatern. Dan Ekborg spelar sin roll som han aldrig gjort något annat, Lisa Nilsson tar sig sin Roxie på ett övertygande sätt och bjuder på allt, sång, dans, show och skådespel. Sharon Dyall trivs i den här typen av scener och är också hon suverän i sin rolltolkning. Det här är höstens favorit, måste ses!

Stockholms Stadsteater, Sergels torg 7, 08-506 20 200, www.stadsteatern.stockholm.se


Senast uppdaterad 2014-09-29 06:38
 

Nypremiär för Flashdance - 80-tals nostalgi på Chinateatern

E-postadress Skriv ut PDF

SCEN Den dansexplosiva, romantiska, 80-tals nostalgiska och musikaliska Flashdance är en berättelse om Alex Owens, en framåt och beslutsam ung kvinna som arbetar som svetsare på dagarna och dansare på den lokala baren på kvällarna. Hon har en stor dröm och det är att komma in på den prestigefyllda dansskolan Pittsburgh Conservatory of Dance. Alex inleder en brinnande romans med sin chef på stålverket men snart kompliceras hennes tillvaro och vi får följa hennes kamp att förverkliga sin dröm. Med spektakulär dans, romantik och en god portion humor som grund sprakar musikalen den här musikalen är späckad med härliga 80-talshits såsom den Oscarbelönade titellåten Flashdance - What a feeling, Maniac, Gloria, Manhunt m fl.På scenen möter vi en stor ensemble och orkester, däribland succétrion från Singin´ in the rain - Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl DyallSiw Malmkvist går både ned i spagat och spelar en härlig gammal egensinnig f d dansare. Jennie Widegren från dansgruppen Bounce står för koreografi och det märks verkligen, det riktigt sprakar till i dansnumren. Det här är en musikal som passar alla åldrar, oavsett om man har anledning att vara nostalgisk eller ej. Vår favorit? Rennie Mirro förstås, som varit helgtipsare på trevlig helg.

Chinateatern, Berzeelipark, 08-562 892 00, www.showtic.se

Senast uppdaterad 2014-10-03 11:38
 

From Sammy with love - fortsatt succé på Stadsteatern

E-postadress Skriv ut PDF

SCEN Vem var Sammy Davis Jr? Det vi vet är att han var en folkkär entertainer, bästa kompis med Sinatra och gift med May Britt från Stockholm. Född in i rampljuset och hemma på scenen med de andra i The Rat Pack. Men ändå var han alltid utanför. I en nyskriven pjäs av Jonna Nordenskiöld gestaltar Rennie Mirro och Karl Dyall utifrån sina egna erfarenheter historien om Sammy Davis Jr. En berättelse om framgång och utanförskap. Som alltid så underhåller Rennie och Karl i världsklass, den här föreställningen måste ses. Dans och sång i kombination med en historia som måste berättas. Det här är det mest karismatiska och mest högkvalitativa som kan ses på scen i höst. Missa inte!! Spelas t o m 15 juni.

Biljetter köps enklast på ticnet.se.

Stockholms Stadsteater, Sergels torg 7, 08-506 20 200, www.stadsteatern.stockholm.se

Senast uppdaterad 2014-02-17 18:14
  

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons