StartsidanPrenumereraOm oss

Deli/Mat

1. Matdistriktet

2. Urban Deli

3. Fröken Nilsson, Bromma

4. Essencefabriken

5. Cajsa Warg I och II

6. Jin & Peeters Deli

7. Taylors and Jones

8. Delikatessgrossisten

9. Mariannes Saluhall, Lidingö

10. Handla på nätet; fiskskaldjur.se

11. Oaxen Skafferi

 

Shoppa på nätet

 

  1. skonare.com (skräddade herrskjortor)
  2. fluffbabes.com (roliga, fluffiga presenter)

Smått & gott

1. Boklunden

Inredning

1. Det franska testamentet

2. Walles & Walles

3. Karaktär

4. Garbo

5. Gertrude

6. R.O.O.M på PUB

7. Gysinge byggnadsvård

8. Deco Nation

9. Snickarbacken 7

10. somSara

Mode

1. By Malene Birger

2. Maruschka de Margót

3. Brandon & Humble

4. Savannah

5. Jens Dahlström

6. Lovely

7. Wivica Oest

8. Herr Judit

Hem  »  Shopping  »  Generell  »  Nostalgishoppa hos Pärlans Konfektyr

Nostalgishoppa hos Pärlans Konfektyr

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Att besöka nyöppnade Pärlans Konfektyr på Artillerigatan är som att kliva direkt in i en 30-talsfilm. Allt är genomtänkt i minsta detalj, allt från namn, logotype, möbler, belysning och musik. Till och med den unga personalen fullföljer 30-talsidén med sina kläder och frisyrer. Lisa Ericsson är initiativtagare och ägare. Alla medarbetare dansar lindy ihop, en pardans från swingens 30-40tal. Det här måste helt enkelt vara stans mest tidsenliga butik. Själva produkten som allt kretsar kring här - kolan - andas förstås 30-tal. Kolan som helt orättvist hamnat i skuggan av allt knallfärgat artificiellt smågodis, men det gäller inte längre. Så här säger man på Pärlan "Kolans guldålder var 30-talet. Då tuggade alla bönor och kisar kola som om det inte fanns någon morgondag. Det rök väl en å annan plomb men kolorna var söta, lena och fullkomligt oemotståndliga. På senare tid har de ljuvliga handkokta kolorna förpassats mest till juletid men vilken skam när man kan njuta kola året om i alla säsongers smaker. Pärlans Konfektyr råder bot på abstinensen". Varje morgon kokas kola på ekologisk grädde och äkta smör, prima socker och glykos. Här snålas inte på något, allt med jazzmusiken som behagligt bakgrundsljud. Smakerna varierar från vanilj, till havssalt, lakrits, choklad, frukt m m. Givetvis förpackat i tidsenligt kolapapper. Pärlan måste bara besökas, det är helt omöjligt att inte bli på gott humör hos Pärlan.

Pärlans Konfektyr, Artillerigatan 56, 070-895 33 65, www.parlanskonfektyr.se


Senast uppdaterad 2011-03-22 07:00  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons