StartsidanPrenumereraOm oss

Deli/Mat

1. Matdistriktet

2. Urban Deli

3. Fröken Nilsson, Bromma

4. Essencefabriken

5. Cajsa Warg I och II

6. Jin & Peeters Deli

7. Taylors and Jones

8. Delikatessgrossisten

9. Mariannes Saluhall, Lidingö

10. Handla på nätet; fiskskaldjur.se

11. Oaxen Skafferi

 

Shoppa på nätet

 

  1. skonare.com (skräddade herrskjortor)
  2. fluffbabes.com (roliga, fluffiga presenter)

Smått & gott

1. Boklunden

Inredning

1. Det franska testamentet

2. Walles & Walles

3. Karaktär

4. Garbo

5. Gertrude

6. R.O.O.M på PUB

7. Gysinge byggnadsvård

8. Deco Nation

9. Snickarbacken 7

10. somSara

Mode

1. By Malene Birger

2. Maruschka de Margót

3. Brandon & Humble

4. Savannah

5. Jens Dahlström

6. Lovely

7. Wivica Oest

8. Herr Judit

Hem  »  Shopping  »  Generell  »  Juicebarer är coolt!

Juicebarer är coolt!

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Nu har juice- och smoothietrenden kommit till stan. Sedan något år öppnas nya juicebarer lite varstans i stan. Färskpressade juice och smoothies konsumeras flitigt och latten är för många utbytt mot en fräscht glas juice eller smoothie.  Hur kommer det här sig? Vi frågade Jan Segerfeldt, franchisetagare inom Nakedjuicebar och ägare till juicebaren i Sturegallerian. "Det är nog flera olika trender som samverkar. Dels är vi numera så resvana och har sett och smakat många olika frukter, i kombination med hälsotrenden. Det känns helt enkelt nyttigare när man har tränat att dricka en hälsojuice istället för en latte. Eller bara för att pigga upp sig med en nypressad juice. Den nya typen av mindfulness tror jag också är viktigt, man väljer exakt vilka frukter man vill ha, det man ser är det man får och allt görs á la minute - bara för dig. Så kan man köpa till individuella tillskott s k kicks beroende på vad man vill uppnå. Allt är manuellt tillverkat. De exotiska frukterna har blandats upp med våra svenska bär och det gör dryckerna extra intressanta. Jag tror absolut juicebarerna har kommit för att stanna och inte att det enbart handlar om en trend".

Vad ska man då säga om priserna? De varierar från ca 35 kr och uppåt. Men väljer mellan juice eller smoothie (som innehåller yoghurt), de flesta barer har också något tilltugg i form av t ex wraps. Tanken måste vara att man ska få ihop en måltid. Det viktiga är tillvalen, kicks. Juicebarerna har sina speciella tillval, på Squeezed up i Gallerian är Acaibären viktiga, hos Juiceverket på Norrlandsgatan är t ex Guarana viktigt. Just Juiceverket är kanske den coolaste av juicebarerna, med delägaren Andreas Wilson (från bl a Ondskan) som ofta själv står i sin bar. Från Juicebarens websida; Hedrande vandel innebär, att juicemakaren städse uppför sig så, att han vinner aktning. Juicemakaren bör därför vinnlägga sig om nykterhet, sedlighet, sparsamhet och vårdat tal. Redlighet, höviskt uppträdande, god och hurtig hållning, ordentlighet och snygghet skola därför utmärka honom etc... Heder, Kamratskap, Tapperhet och Juice ur Juicemakarinstruktion för infanteriet 1933 års upplaga.

Naked Juicebar, Sturegallerian, 08-20 25 10, www.nakedjuicebar.se

Juiceverket, Norrtulllsgatan 21, 08-31 91 00, www.juiceverket.se

Squeezed up, Gallerian, 08-410 20 926, www.squeezedup.se

Senast uppdaterad 2011-10-12 06:45  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons