StartsidanPrenumereraOm oss

Deli/Mat

1. Matdistriktet

2. Urban Deli

3. Fröken Nilsson, Bromma

4. Essencefabriken

5. Cajsa Warg I och II

6. Jin & Peeters Deli

7. Taylors and Jones

8. Delikatessgrossisten

9. Mariannes Saluhall, Lidingö

10. Handla på nätet; fiskskaldjur.se

11. Oaxen Skafferi

 

Shoppa på nätet

 

  1. skonare.com (skräddade herrskjortor)
  2. fluffbabes.com (roliga, fluffiga presenter)

Smått & gott

1. Boklunden

Inredning

1. Det franska testamentet

2. Walles & Walles

3. Karaktär

4. Garbo

5. Gertrude

6. R.O.O.M på PUB

7. Gysinge byggnadsvård

8. Deco Nation

9. Snickarbacken 7

10. somSara

Mode

1. By Malene Birger

2. Maruschka de Margót

3. Brandon & Humble

4. Savannah

5. Jens Dahlström

6. Lovely

7. Wivica Oest

8. Herr Judit

Hem  »  Shopping  »  Generell  »  Essencefabriken - äldsta butiken i stan

Essencefabriken - äldsta butiken i stan

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Man hittar Essencefabriken på gatan bakom Dansens Hus. Dörrarna och skyltningen har inte ändrats nämnvärt sedan starten 1889, inte heller inne i butiken. Att kliva in på Essencefabriken är att kliva tillbaka i tiden, man kan nästan känna hur det var att handla hem sina kryddor för sådär 120 år sedan. Alla kryddor köps hektovis och paketeras i småpåsar, essencerna köps på flaska. Alla essencer tillverkas på plats och alla smaker utvinns från sitt ursprung. Här är kemikalier och tillsatser tabu. Förutom alla klassiska smaker som frukt, örter och vanilj så görs även kryddblandningar som chili, fiskkryddor, tandoori, garam masala, paella, herbes de provence, glögg etc.

Vad använder man då essencerna till? "De används till precis allt som kan smaksättas som bakverk, pannacotta, hemgjord glass, godis, alkohol m m", berättar Ulf Lilieblad, "den smak som är populärast nu är lakrits tätt följd av pistage och viol. Men det är inte bara privatpersoner som kommer in väljer sina favoritsmaker, vi levererar mycket till restauranger också". Essencefabriken är helt unik och ett paradis för krydd- och smakälskaren! Den genuina 1800-tals miljön gör det också väl värt ett besök. Öppettider: vardagar kl 9-18, lördagar 10-14.

Essencefabriken, Wallingatan 14, 08-20 83 20, www.essencefabriken.se 

Senast uppdaterad 2010-03-24 19:22  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons