StartsidanPrenumereraOm oss

Bosse Spjuth har ägnat hela sin yrkeskarriär åt resebranschen, bl a som steward, reseledare, platschef, regionchef. För sju år sedan tog han klivet och förverkligade sin dröm och startade resebyrån Hip Travel. Bosse är känd för sitt genuina intresse att skapa händelserika och oförglömliga reseupplevelser för sina kunder, oavsett resmål, budget, tid m m. Bosse brinner för att ständigt hitta nya platser, hotell och upplevelser. Bosse kallar sin resebyrå för ett reseskrädderi, ingen resa är den andra lik och kundens behov står alltid i centrum. Nu ger han oss sina bästa weekendresetips och ibland får vi också åka på lite längre resor. Kontakta Bosse direkt på bo@hiptravel.se

 

Bästa resmålen 2010 enligt Lonely Planet

Världens, i vårt tycke, bästa reseguide Lonely Planet har har gett ut boken "Best in travel" där man bl a listar nästa års hetaste resmål. Här är Lonely Planets tio resmålsfavoriter för 2010:

 1. El Salvador
 2. Grekland
 3. Malaysia
 4. Marocko
 5. Nepal
 6. Nya Zeeland
 7. Portugal
 8. Surinam
 9. Tyskland
 10. USA

Världens vackraste städer

Forbes har listat världens vackraste städer. Nej, Stockholm finns inte med, däremot:

 1. Kapstaden
 2. San Francisco
 3. Venedig
 4. Florens
 5. Paris
 6. Sydney
 7. Vancouver
 8. London
 9. Cambridege
 10. New York

Här är flygbolagen som slarvar bort ditt bagage

Brittiska organisationen ATUC, som tillvaratar resenärernas rättigheter har presenterat en lista över de sämsta flygbolagen när det gäller bagagehantering:

 1. TAP Air Portugal
 2. British Airways
 3. KLM
 4. Alitalia
 5. Air France
 6. Luxair
 7. BMI
 8. Finnair
 9. Lufthansa
 10. Spanair
 11. SAS
Samtliga flygbolag har försämrat sin bagagehantering jämfört med 2006
Hem  »  Weekendresor  »  Generell  »  Romantisk weekend på Rånäs slott

Romantisk weekend på Rånäs slott

E-postadress Skriv ut PDF

ImageRånäs slott är ett 1800-talsslott i senempir med stark påverkan av italiensk renässans. Men Rånäs anor går ända tillbaks till 1500-talet då det blev vallonbruk. Bruket lades ned i början av 1900-talet och sedan snart tio år fungerar Rånäs som hotell- och konferensanläggning.

Vad är det då som gör att Rånäs skiljer sig från andra liknande anläggningar? Jo, som alltid; atmosfären och stämningen. Det handlar om det där odefinierbara som sitter i väggarna och påverkar såväl personal som gäster. På Rånäs fungerar allt perfekt. Miljön är ombonad och varm. Personalen är vänlig och hjälpsam. Maten är ljuvlig och rummen mysiga och personliga. Allt detta sammantaget gör att gästerna känner sig välkomna och får valuta för pengarna.

ImageFör ett weekendställe är det också väsentligt att det finns lagom med aktiviteter. Det behöver inte vara ett fullutrustat SPA med lerinpackningar eller 18-hålsgolfbanor. Men det måste finns någon typ av relaxavdelning, bra promenadleder och en trevlig park eller en fin strandpromenad.

På Rånäs, finns detta, och lite därtill. Det finns även 18-hålsgolfbana, ölpub och en ljusavdelning som ger vintertrötta extra sol och avkoppling. Stort plus för detta initiativ. En ljuvlig bubbelpool och sjöbastu med utsikt över den lilla sjön gör inte heller besöket sämre. Aktiviteterna är det definitivt inget fel på.

Maten är också utmärkt. Kockar, kallskänkor och serveringspersonal gör allt för att gästerna ska bli nöjda. I weekendpaketen kan man välja mellan tre- och fyrarätters menyer. Men ärligt talat, tre räcker. Med tanke på kaffe, drinkar och tea-time, behöver ingen lämna slottet med kurrande mage.

Det råder en härlig stämning kring hela Rånäs slott. för 100 år sedan skrevs följande rader av diktaren Viktor Svensk: "I lövträdens hägn vid den blånande sjö finns Rånäs i sägernas land. Omfamnat av park med alléers miljö i Uppland vid Skedvikens strand". Minnet av Rånäs en weekend gör att kommande veckor blir lite enklare och vardagen ljusare. För att hålla minnet vid liv kan man också gå till Systembolaget och köpa sig Rånäs snaps - även den förförande!

LM

En weekend på Rånäs slott kostar från 1.595 kr per person i dubbelrum inklusive 3-rätters middag, frukost och sjöbastu. Boka på telefon: 0175-747 00, www.ranasslott.se

 

 

Senast uppdaterad 2009-10-21 09:43  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons