StartsidanPrenumereraOm oss

Bosse Spjuth har ägnat hela sin yrkeskarriär åt resebranschen, bl a som steward, reseledare, platschef, regionchef. För sju år sedan tog han klivet och förverkligade sin dröm och startade resebyrån Hip Travel. Bosse är känd för sitt genuina intresse att skapa händelserika och oförglömliga reseupplevelser för sina kunder, oavsett resmål, budget, tid m m. Bosse brinner för att ständigt hitta nya platser, hotell och upplevelser. Bosse kallar sin resebyrå för ett reseskrädderi, ingen resa är den andra lik och kundens behov står alltid i centrum. Nu ger han oss sina bästa weekendresetips och ibland får vi också åka på lite längre resor. Kontakta Bosse direkt på bo@hiptravel.se

 

Bästa resmålen 2010 enligt Lonely Planet

Världens, i vårt tycke, bästa reseguide Lonely Planet har har gett ut boken "Best in travel" där man bl a listar nästa års hetaste resmål. Här är Lonely Planets tio resmålsfavoriter för 2010:

 1. El Salvador
 2. Grekland
 3. Malaysia
 4. Marocko
 5. Nepal
 6. Nya Zeeland
 7. Portugal
 8. Surinam
 9. Tyskland
 10. USA

Världens vackraste städer

Forbes har listat världens vackraste städer. Nej, Stockholm finns inte med, däremot:

 1. Kapstaden
 2. San Francisco
 3. Venedig
 4. Florens
 5. Paris
 6. Sydney
 7. Vancouver
 8. London
 9. Cambridege
 10. New York

Här är flygbolagen som slarvar bort ditt bagage

Brittiska organisationen ATUC, som tillvaratar resenärernas rättigheter har presenterat en lista över de sämsta flygbolagen när det gäller bagagehantering:

 1. TAP Air Portugal
 2. British Airways
 3. KLM
 4. Alitalia
 5. Air France
 6. Luxair
 7. BMI
 8. Finnair
 9. Lufthansa
 10. Spanair
 11. SAS
Samtliga flygbolag har försämrat sin bagagehantering jämfört med 2006
Hem  »  Weekendresor  »  Generell  »  24 magiska timmar i Köpenhamn

24 magiska timmar i Köpenhamn

E-postadress Skriv ut PDF

ImageWEEKENDRESOR Vårt dygn i Köpenhamn börjar med incheckning på Nimb Hotel. Nimb är ett unikum i den nordiska hotellsfären. Med sina 14 rum och sviter, fördelaktiga läge med direktaccess till Tivoli och mångfald vad gäller gastronomiska upplevelser ser vi ingen anledning att bo någon annanstans. Inom hotellets väggar finns eget mejeri med ekologiska ostar, egen chokladtillverkning, en delikatessbutik för gourmander där vi med fördel inhandlar uppskattade julklappar. Vi gillar också den gamla men ack så goda pölseluckan där hotellets hemgjorda korv serveras. För lunch eller middag rekommenderar vi brasseriet med snygg inredning och klassisk meny med smörrebröd, fisk och kött. För finsmakaren erbjuds fine dining i Restaurant Herman. Vinerna provas i hotellets egen vinkällare. Som sagt det finns en hel del att uppleva och utforska inom hotellets väggar. Rummen i sig är vackert inredda med dyrbara antika möbler från fjärran östern blandat med modern teknik och stilrena badrum. De flesta rum har eldstad vilket speciellt uppskattas i jultider.
 
ImageVi ger oss ut på Köpenhamnsgator och fyndar porslin och glas i Royal Copenhagens outlet butik som ligger högst upp i den ordinarie butiken. Vi besöker varuhuset Illum för inspiration och när lunchen närmar sig äter vi smörrebröd på antingen Skt Annæ eller Schønneman's, garanterat de två bästa smörrebrödställena i stan.
 

ImageVi strosar längs Grønnegade och Ny Adelgade där många små och kul butiker ligger. I närkvarteret finns också legendariska Bistro Victor som är ett måste under Köpenhamnsbesöket. Victor är en institution i ordets positiva bemärkelse, här äter vi mer än gärna lunch eller middag och spanar på kändisar.
 Med shoppingkassarna välfyllda förebereder vi oss för vår kväll i Köpenhamn. Vi inleder med gott vin på Winebar-Kjær & Sommerfeldt, äter maffiga köttbitar på MASH och avslutar med en sängfösare på antingen K-Bar eller i Nimbs flotta salong en trappa upp.
 
ImageFrukosten nästa morgon på Nimb är en upplevelse för gom och öga. Här serveras ingen överdådig buffé utan istället anländer små vackra rätter en efter en. Hemmagjord müsli med yoghurt från eget mejeri, färskpressade juicer, gott kaffe, ägganrättning, frukt, dansk rågbröd med mera.   

Hotell
Nimb Hotel – Bernstorffsgade 5, ligger i direkt anslutning till Tivoli. Bokas genom Select Collection, www.selectcollection.se <http://www.selectcollection.se>
 

Restauranger
Herman – på Hotel Nimb
Brasserie – på Hotel Nimb
Skt Annæ - Skt Annæ Plads12
Schønneman's – Hauser Plads 16
Victor – Hovedvagtsgade 8
MASH – Bredgade 20

 
Barer
Winebar-Kjær & Sommerfeldt – Gammel Mønt 4
K-Bar – Ved Stranden 20

Senast uppdaterad 2010-12-06 15:31  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons