StartsidanPrenumereraOm oss

Bosse Spjuth har ägnat hela sin yrkeskarriär åt resebranschen, bl a som steward, reseledare, platschef, regionchef. För sju år sedan tog han klivet och förverkligade sin dröm och startade resebyrån Hip Travel. Bosse är känd för sitt genuina intresse att skapa händelserika och oförglömliga reseupplevelser för sina kunder, oavsett resmål, budget, tid m m. Bosse brinner för att ständigt hitta nya platser, hotell och upplevelser. Bosse kallar sin resebyrå för ett reseskrädderi, ingen resa är den andra lik och kundens behov står alltid i centrum. Nu ger han oss sina bästa weekendresetips och ibland får vi också åka på lite längre resor. Kontakta Bosse direkt på bo@hiptravel.se

 

Bästa resmålen 2010 enligt Lonely Planet

Världens, i vårt tycke, bästa reseguide Lonely Planet har har gett ut boken "Best in travel" där man bl a listar nästa års hetaste resmål. Här är Lonely Planets tio resmålsfavoriter för 2010:

 1. El Salvador
 2. Grekland
 3. Malaysia
 4. Marocko
 5. Nepal
 6. Nya Zeeland
 7. Portugal
 8. Surinam
 9. Tyskland
 10. USA

Världens vackraste städer

Forbes har listat världens vackraste städer. Nej, Stockholm finns inte med, däremot:

 1. Kapstaden
 2. San Francisco
 3. Venedig
 4. Florens
 5. Paris
 6. Sydney
 7. Vancouver
 8. London
 9. Cambridege
 10. New York

Här är flygbolagen som slarvar bort ditt bagage

Brittiska organisationen ATUC, som tillvaratar resenärernas rättigheter har presenterat en lista över de sämsta flygbolagen när det gäller bagagehantering:

 1. TAP Air Portugal
 2. British Airways
 3. KLM
 4. Alitalia
 5. Air France
 6. Luxair
 7. BMI
 8. Finnair
 9. Lufthansa
 10. Spanair
 11. SAS
Samtliga flygbolag har försämrat sin bagagehantering jämfört med 2006
Hem  »  Weekendresor  »  Generell  »  24 intensiva timmar i Athen

24 intensiva timmar i Athen

E-postadress Skriv ut PDF

WEEKENDRESOR Från Athens relativt nybyggda flygplats tar resan in till stan ca 45 minuter med bil eller tunnelbana. Det finns inte så mycket att se på vägen men en blick av Olympiastadion från den senaste Olympiaden utgör den största attraktionen. Som bekant är att Athen är en av få städer som varit värd för Olympiska spelen två gånger.

För vår vistelse i Athen har vi valt det mest klassiska och legendariska hotellet Grande Bretagne. Denna Grande Dame ligger mitt i Athen på absolut bästa läge bredvid parlamentet. En skara fredliga demonstranter och två sömniga jyckar välkomnar oss till Grande Bretagne, förutom den obligatoriska portieren så klart. Vi har tur med rummet som vetter mot Akropolis och har en liten balkong. Rummet är klassiskt vackert utan att kännas förlegat, precis vad vi sökte. Vi börjar med ett besök i gymet och den sköna poolavdelningen med alla möjliga duschar och vattenfinesser. Sen är vi redo för middagen.

Vi gör det många turister gör men inte vill erkänna, stannar på hotellet för middag… Men vi ångrar oss inte. På takrestaurangen är utsikten över Akropolis perfekt, ljussättningen mysigt nedtonad, maten av hög kvalitet. Det blir den obligatoriska grekiska salladen till förrätt, en ofattbar mör oxfilé till varmrätt och en varieté av efterrätter som gästar vårt bord. Vi dricker grekiska viner och kan inte sluta hänföras av utsikten och konstaterar gång på gång att det känns som en filmkuliss.

Frukosten nästa morgon på Grande Bretagne är något av det bästa vi upplevt. Visst gör utsikten och möjligheten att sitta utomhus sitt till saken men urvalet, kvaliteten på råvarorna och servicen är perfekt. Därefter tar vi ett svalkande förmiddagsdopp i hotellets pool. Därefter är det dags att utforska Athen och klättra upp till Akropolis. På vägen tillbaks går vi genom Athens gamla stad som kallas Plaka. Det är vackert och charmerande men lite väl turistigt. Lunchen intar vi på "Brasserie" som ligger på gatan Valaoritou. Fashionabelt, dyrt och med spännande publik.
Eftermiddagsfikat tar vi antingen på DaCapo som ligger vid Kolonakitorget eller om man vill ha något mer rofyllt på Aigli som ligger vackert i Zappeidonträdgården bakom parlamentbyggnaden.

Vårt dygn närmar sig sitt slut men vi hinner med an avskedsmiddag. Vi bestämmer oss för att gå till Spondi som fått många utmärkelser. Det ligger i Pagradi-området ganska nära Grande Bretagne. Det är dyrt men värt varenda krona.
Vi reste med Select Collection som bokade flyg, boende på Grande Bretagne, transfers från flygplatsen och tipsade om restaurangerna. www.selectcollection.com

 

Senast uppdaterad 2011-03-08 20:22  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons