StartsidanPrenumereraOm oss

Bosse Spjuth har ägnat hela sin yrkeskarriär åt resebranschen, bl a som steward, reseledare, platschef, regionchef. För sju år sedan tog han klivet och förverkligade sin dröm och startade resebyrån Hip Travel. Bosse är känd för sitt genuina intresse att skapa händelserika och oförglömliga reseupplevelser för sina kunder, oavsett resmål, budget, tid m m. Bosse brinner för att ständigt hitta nya platser, hotell och upplevelser. Bosse kallar sin resebyrå för ett reseskrädderi, ingen resa är den andra lik och kundens behov står alltid i centrum. Nu ger han oss sina bästa weekendresetips och ibland får vi också åka på lite längre resor. Kontakta Bosse direkt på bo@hiptravel.se

 

Bästa resmålen 2010 enligt Lonely Planet

Världens, i vårt tycke, bästa reseguide Lonely Planet har har gett ut boken "Best in travel" där man bl a listar nästa års hetaste resmål. Här är Lonely Planets tio resmålsfavoriter för 2010:

 1. El Salvador
 2. Grekland
 3. Malaysia
 4. Marocko
 5. Nepal
 6. Nya Zeeland
 7. Portugal
 8. Surinam
 9. Tyskland
 10. USA

Världens vackraste städer

Forbes har listat världens vackraste städer. Nej, Stockholm finns inte med, däremot:

 1. Kapstaden
 2. San Francisco
 3. Venedig
 4. Florens
 5. Paris
 6. Sydney
 7. Vancouver
 8. London
 9. Cambridege
 10. New York

Här är flygbolagen som slarvar bort ditt bagage

Brittiska organisationen ATUC, som tillvaratar resenärernas rättigheter har presenterat en lista över de sämsta flygbolagen när det gäller bagagehantering:

 1. TAP Air Portugal
 2. British Airways
 3. KLM
 4. Alitalia
 5. Air France
 6. Luxair
 7. BMI
 8. Finnair
 9. Lufthansa
 10. Spanair
 11. SAS
Samtliga flygbolag har försämrat sin bagagehantering jämfört med 2006
Hem  »  Weekendresor  »  Generell  »  New York - 24/7 i staden som aldrig sover

New York - 24/7 i staden som aldrig sover

E-postadress Skriv ut PDF

WEEKENDRESOR Vi fortsätter vårt hektiska dygn i NYC. Efter drinkar och teater är det dags för en liten promenad. Ta taxi till 30 gatan och gå av invid 10:e avenyn. Så långt har man just nu kommit med High Line. För några år sedan återupplivades den gamla järnvägen som ligger ett antal meter upp i lluften, allt för att järnvägen inte skulle störa den vanliga trafiken. Men linjen har legat i träda i årtionden. Nu har det blivit en liten bilfri oas för promenader med cafér, odlingar och solstolar längs spåret. Gå sedan av där High Line egentligen börjar, vid Gansvoort Street (11:e) i Meat Packing District. I området finns ett flertal restauranger och våra favoriter är The Standard Grill (här syns alla, livlig och kul stämning), Spice Market (asiatiskt coolt), men även lite lugnare Fig & Olive är trevligt för en lunch eller varför inte klassiska och livliga Pastis som passar utmärkt både för lunch eller middag? Man kan gärna ägna en dag åt Meat Packing District men det finns ju så mycket mer. Ett ganska nytt område på i midtown på västsidan är Hells Kitchen. Området är förstås inte nytt men med sitt tidigare extremt dåliga rykte har det tagit lite tid att få ordning helt enkelt. Det här var tidigare tillhåll för kriminella gäng och suspekta klubbar. Nu finns här många spännande krogar och på lördagar ordnas en av stans bästa loppisar, Flee market på 39:e gatan mellan 9 & 10 avenyn. Bland krogar i området finns charmiga brasseriet Marseille, på 44 th Street. Stämningen är relaxad och här spelas endast jazzmusik i bakgrunden. Populära Hakkasan öppnade nyligen intill, på 43 gatan. Vill man vara helt säker på att bli proppmätt så är ett besök på Justin Timberlakes egen krog Southern Hospitality ett måste. Har man lite tur kanske han själv äter på sin krog. Hells Kitchen området gränsar precis intill Time Square och Broadway där teatrarna helt dominerar. Det kanske är svårt att hinna med ett område till men vill man besöka något riktigt new yorskt chict så är Gramercy Hotel invid Gramercy Park ett måste. Man behöver inte bo där för att avnjuta en lunch i hotellets restaurang Maialino. Ett kvarter ifrån hittar man superchica Gramercy Tavern. Någonstans kändes det som att mer chict än så här blir det inte. Om det chica tilltalar så boka bord här! Området heter Gramercy och gränsar intill Greenwich. När man ändå är i området rekommenderas ett besök i bokhandeln i 5 våningsplan, Barnes & Noble. Att strosa runt här är rena paradiset för en bok- och penn-/pappersnörd. Det finns till och med DVD/filmavdelning så den här shopen täcker in det mesta.

Med risk för att vara tjatig men vi har inte hunnit med någon riktig brunch ännu och det får bli The Loeb Boathouse i Central Park. Här intar man bästa brunch med bästa utsikten. Överallt annars måste man boka bord men det går inte på Boathouse. Här köar man snällt med en liten pipmanick i handen. En bloody mary eller ett glas mimosa i baren är obligatoriskt, det känns som att kyparna inte ens behöver fråga.

För mer information, bokning m m, maila Bo Spjuth på: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

The Iroquois New York, 49 West 44 th Street, www.iroquisny.com

Sleep no more, The McKittrick Hotel, 530 West at 27 th Street, www.sleepnomorenyc.com

The Standard, 848 Washington Street at West 15 th, www.thestandardgrill.com

Spice Market, 403 West 13 th Street, www.culinaryconcepts.com

Fig & Olive, 420 West 13 th Street (9th & Washington), www.figandolive.com

Pastis,Nr9, 9th Avenue, www.pastisny.com

Marseille, 630 ninth avenue at 44 th Street, www.marseillenyc.com

Hakkansan New York, 311 West 43 rd Street, www.hakkasan.com

Southern Hospitality, 645 9 th Avenue at 45 th Street, www.southernhospitalitybbq.com

Gramercy Hotel, 2 Lexington Avenue, www.gramercyparkhotel.com

Gramercy Tavern, 42 East 20 th Street, www.gramercytavern.com

Barnes & Noble, 33 East 17 th Street, www.bn.com

The Loeb Boathouse, Central Park, East 72 nd Street, www.thecentralparkboathouse.com

 

 

 

Senast uppdaterad 2013-02-19 07:17  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons