StartsidanPrenumereraOm oss

Bosse Spjuth har ägnat hela sin yrkeskarriär åt resebranschen, bl a som steward, reseledare, platschef, regionchef. För sju år sedan tog han klivet och förverkligade sin dröm och startade resebyrån Hip Travel. Bosse är känd för sitt genuina intresse att skapa händelserika och oförglömliga reseupplevelser för sina kunder, oavsett resmål, budget, tid m m. Bosse brinner för att ständigt hitta nya platser, hotell och upplevelser. Bosse kallar sin resebyrå för ett reseskrädderi, ingen resa är den andra lik och kundens behov står alltid i centrum. Nu ger han oss sina bästa weekendresetips och ibland får vi också åka på lite längre resor. Kontakta Bosse direkt på bo@hiptravel.se

 

Bästa resmålen 2010 enligt Lonely Planet

Världens, i vårt tycke, bästa reseguide Lonely Planet har har gett ut boken "Best in travel" där man bl a listar nästa års hetaste resmål. Här är Lonely Planets tio resmålsfavoriter för 2010:

 1. El Salvador
 2. Grekland
 3. Malaysia
 4. Marocko
 5. Nepal
 6. Nya Zeeland
 7. Portugal
 8. Surinam
 9. Tyskland
 10. USA

Världens vackraste städer

Forbes har listat världens vackraste städer. Nej, Stockholm finns inte med, däremot:

 1. Kapstaden
 2. San Francisco
 3. Venedig
 4. Florens
 5. Paris
 6. Sydney
 7. Vancouver
 8. London
 9. Cambridege
 10. New York

Här är flygbolagen som slarvar bort ditt bagage

Brittiska organisationen ATUC, som tillvaratar resenärernas rättigheter har presenterat en lista över de sämsta flygbolagen när det gäller bagagehantering:

 1. TAP Air Portugal
 2. British Airways
 3. KLM
 4. Alitalia
 5. Air France
 6. Luxair
 7. BMI
 8. Finnair
 9. Lufthansa
 10. Spanair
 11. SAS
Samtliga flygbolag har försämrat sin bagagehantering jämfört med 2006
Hem  »  Weekendresor  »  Generell  »  SMULTRONSTÄLLEN I SÖDRA SPANIEN

SMULTRONSTÄLLEN I SÖDRA SPANIEN

E-postadress Skriv ut PDF

ImageLättast tar man sig till Andalusien genom att flyga till Malaga. Till "våra" favorithotell i Marbella, The Beach House eller The Town House, tar man sig sedan snabbt med bil eller taxi. SAS och Iberia flyger tur och retur för ca 2.500 kronor under högsäsong.

ImageAndalusien bjuder på kanske Spaniens vackraste landskap. Trots solen och det varma klimatet finns många gröna oaser tack vare de höga bergen. Här ligger Paradorerna tätt. Parador är Spaniens utmärkta hotellanläggningar, där gamla kulturbyggnader lyxrenoverats och byggts om till halvstatliga hotell.

Men den här gången har vi inte fastnat för en Parador utan föreslår två, små, lyxiga, välskötta och mycket charmiga hotell. Hotellen, som är svenskägda, och företrädesvis har svensk personal ligger båda i Marbella. Som framgår av namnen ligger The Beach House vid stranden medan The Town House ligger inne i de charmigaste kvarteren i Marbellas gamla stadsdel.

ImageThe Beach House har också fått äran att vara med i den prestigefyllda boken "Hip Hotels - beach", som beskriver de snyggaste och "coolaste" strandhotellen i Europa.

Båda hotellen är små och mycket intima. De har endast 9 dubbelrum, vardera. Strandhotellet har ett intimt och vackert poolområde med utsikt över havet medan The Town House har en supermysig sällskapsdel på taket. Priserna är, i förhållande till produkt, humana och varierar mellan 110 till 175 euro beroende på säsong. På www.beachhouse.nu och www.townhouse.nu finns tydliga och inspirerande bilder - sedan är det bara att välja! Båda hotellen hjälper också till med tips på utflykter och aktiviteter.

ImageAndalusien är ett bra semesterområde nästan oavsett vilken årstid man väljer. Golfbanorna är välskötta och greenerna gröna, men i juli och augusti blir det alldeles för varmt för att spela, även om man hyr golfbil. Under sommarmånaderna är det oftast stränderna och nattlivet som lockar. Utbudet av barer och bra restauranger är enormt. Köket erbjuder, förutom spansk mat och tapas, på Libanesiskt, Thai, Chinesiskt, Marockanskt (vilket man inte får missa) och självklart Franskt.

ImageFör den som hyr bil finns många intressanta städer att besöka i Andalusien. Sevilla och Granada ligger båda på en dagsutflykts avstånd och båda är mycket sevärda. Vill man besöka vingårdar finns det många intressanta producenter att välja mellan. Gibraltar ligger också bra till för en utflykt men tänk på att köerna brukar vara olidligt långa och oftast måste man köpa biljetter i förväg. Hemsidan www.costadelsolinfo.net ger bästa tipsen.

LM

Image  Image  Image  Image 

Senast uppdaterad 2009-04-05 13:07  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons