StartsidanPrenumereraOm oss

Bosse Spjuth har ägnat hela sin yrkeskarriär åt resebranschen, bl a som steward, reseledare, platschef, regionchef. För sju år sedan tog han klivet och förverkligade sin dröm och startade resebyrån Hip Travel. Bosse är känd för sitt genuina intresse att skapa händelserika och oförglömliga reseupplevelser för sina kunder, oavsett resmål, budget, tid m m. Bosse brinner för att ständigt hitta nya platser, hotell och upplevelser. Bosse kallar sin resebyrå för ett reseskrädderi, ingen resa är den andra lik och kundens behov står alltid i centrum. Nu ger han oss sina bästa weekendresetips och ibland får vi också åka på lite längre resor. Kontakta Bosse direkt på bo@hiptravel.se

 

Bästa resmålen 2010 enligt Lonely Planet

Världens, i vårt tycke, bästa reseguide Lonely Planet har har gett ut boken "Best in travel" där man bl a listar nästa års hetaste resmål. Här är Lonely Planets tio resmålsfavoriter för 2010:

 1. El Salvador
 2. Grekland
 3. Malaysia
 4. Marocko
 5. Nepal
 6. Nya Zeeland
 7. Portugal
 8. Surinam
 9. Tyskland
 10. USA

Världens vackraste städer

Forbes har listat världens vackraste städer. Nej, Stockholm finns inte med, däremot:

 1. Kapstaden
 2. San Francisco
 3. Venedig
 4. Florens
 5. Paris
 6. Sydney
 7. Vancouver
 8. London
 9. Cambridege
 10. New York

Här är flygbolagen som slarvar bort ditt bagage

Brittiska organisationen ATUC, som tillvaratar resenärernas rättigheter har presenterat en lista över de sämsta flygbolagen när det gäller bagagehantering:

 1. TAP Air Portugal
 2. British Airways
 3. KLM
 4. Alitalia
 5. Air France
 6. Luxair
 7. BMI
 8. Finnair
 9. Lufthansa
 10. Spanair
 11. SAS
Samtliga flygbolag har försämrat sin bagagehantering jämfört med 2006
Hem  »  Weekendresor  »  Generell  »  Exotisk weekend i Istanbul

Exotisk weekend i Istanbul

E-postadress Skriv ut PDF

ImageI Istanbul är sevärdheterna och måstena oändliga. Men något man inte får missa är Blå moskén och Hagia Sofia. Båda byggnaderna är belägna i området Sultanamet. Stadsdelen är uppkallad efter sultan Ahmed I som också lät uppföra Blå moskén. Kyrkan Hagia Sofia är ett fint exempel på tidig bysantinsk arkitektur men fortfarande är kyrkan en av världens mest storslagna. Ägna gärna en hel dag till att strosa runt i Sultanamet.

ImageNågot man inte bör missa i Istanbul är en båttur på Bosporerna. Åk gärna över till den Asiatiska sidan, Bosporerna är det som delar Istanbul mellan Asien och Europa, och ät en lång härlig lunch vid vattnet. Många båtar serverar lunch ombord men försök hellre välja en som gör ett längre stop på Asiensidan. Restaurangerna ligger tätt och är mycket trevliga - och maten garanterat bättre än ombord.

ImageHandel har alltid varit en viktig verksamhet i Istanbul. Detta märks tydligast i det gytter av gator som ligger mellan Stora basaren och Galatabron. Med sitt till synes gränslösa utbud av varor utgör den labyrintiska Stora basaren medelpunkten i all denna affärsverksamhet. Kryddbasaren är lika färgstark, mer doftrik men är mindre och mer lättöverskådlig. Glöm inte att pruta och när du köpt ditt saffran, en äkta matta, en kopiehandväska, en bikini eller vad det nu kan vara verkar det som om tusen par ögon har haft koll och kommer och erbjuder exat samma vara. Precis som om man ville ha två... eller det vill man kanske? För den som blir trött i benen, eller för den delen i huvudet, är det bara att slå sig ner hos någon affärsidkare med ett glas mintté.

Om man önskar inta en oförglömlig middag är restaurang Zuma ett måste. Ett annat nöjespalats, som man inte bör missa, är Reena. Efter en kort taxiresa kommer man fram till ett palats bestående av ett tjugotal olika restauranger. Allt är dyrt, lyxigt och som en dröm. Men glöm inte att beställa bord.

ImageEfter några dagars shoppande, prutande och njutande i Istanbul återstår kanske bara ett sista "måste - att besöka ett äkta turkiskt Hamam. Att gå på ett turkiskt badhus, Hamam, är en stor upplevelse som få turister vågar sig på. Det finaste och kanske mest genuina hittar man i stadsdelen Galatasaray (mest känt för sitt fotbollslag). Ägna minst en halv dag åt att njuta av turkisk massage på heta stenhällar.

Istanbul är en weekendupplevelse som kommer att sitta i länge.

Senast uppdaterad 2009-10-24 12:06  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons