StartsidanPrenumereraOm oss

Bosse Spjuth har ägnat hela sin yrkeskarriär åt resebranschen, bl a som steward, reseledare, platschef, regionchef. För sju år sedan tog han klivet och förverkligade sin dröm och startade resebyrån Hip Travel. Bosse är känd för sitt genuina intresse att skapa händelserika och oförglömliga reseupplevelser för sina kunder, oavsett resmål, budget, tid m m. Bosse brinner för att ständigt hitta nya platser, hotell och upplevelser. Bosse kallar sin resebyrå för ett reseskrädderi, ingen resa är den andra lik och kundens behov står alltid i centrum. Nu ger han oss sina bästa weekendresetips och ibland får vi också åka på lite längre resor. Kontakta Bosse direkt på bo@hiptravel.se

 

Bästa resmålen 2010 enligt Lonely Planet

Världens, i vårt tycke, bästa reseguide Lonely Planet har har gett ut boken "Best in travel" där man bl a listar nästa års hetaste resmål. Här är Lonely Planets tio resmålsfavoriter för 2010:

 1. El Salvador
 2. Grekland
 3. Malaysia
 4. Marocko
 5. Nepal
 6. Nya Zeeland
 7. Portugal
 8. Surinam
 9. Tyskland
 10. USA

Världens vackraste städer

Forbes har listat världens vackraste städer. Nej, Stockholm finns inte med, däremot:

 1. Kapstaden
 2. San Francisco
 3. Venedig
 4. Florens
 5. Paris
 6. Sydney
 7. Vancouver
 8. London
 9. Cambridege
 10. New York

Här är flygbolagen som slarvar bort ditt bagage

Brittiska organisationen ATUC, som tillvaratar resenärernas rättigheter har presenterat en lista över de sämsta flygbolagen när det gäller bagagehantering:

 1. TAP Air Portugal
 2. British Airways
 3. KLM
 4. Alitalia
 5. Air France
 6. Luxair
 7. BMI
 8. Finnair
 9. Lufthansa
 10. Spanair
 11. SAS
Samtliga flygbolag har försämrat sin bagagehantering jämfört med 2006
Hem  »  Weekendresor  »  Generell  »  Sevilla i mitt hjärta

Sevilla i mitt hjärta

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSevilla ligger vid floden Guadalaquivir som förbinder sydöstra Spanien med Atlantkusten. Därför var Sevilla oerhört viktig som handelsstad och under arabernas herravälde blomstrade staden. Det anses att Sevilla kan ta åt sig äran för tapasens tillkomst och om inte annat så fullkomligt vimlar staden av tapasbarer. Det går utmärkt att äta sig lunch- eller middagsmätt på underbara och kreativa små tapas i vilket gathörn som helst. Den perfekta dagen i Sevilla kan se ut så här; frukost göre sig icke besvär, här i Andalusien tar man sig en café cortado eller solo på ett närligande café. Invid Giralda tornet står hästskjutsarna och väntar. Från hästvagnen får man den bästa guidade turen runt stan och till världsuställningsområdet, smidigt och snabbt får man en överblick över staden. Lunchen tar man lite snabbt på några tapasbarer i solen. Sevilla är Spaniens varmaste stad med en årlig genomsnittstemperatur på nära 19 grader.

Liten lektion i Flamenco

Alla kanske inte direkt har drömt om att stampa loss och få ut sina aggressioner i en flamenco. Men varför inte testa något annorlunda? Jag uppsökte den anrika dansskolan Taller Flamenco i city. Jag fick en helt egen professionell flamencodansare och hur svårt det än är så lärde jag mig några grundsteg. Jag kan lova att det gav mersmak och jag rekommenderar varmt en danslektion eller två! Efter den här gymnastiken så vill man nog tillbaka till hotellrummet för den nationella siestan. Den trendiga bor på hippa Eme-hotel invid La Giralda. Superdesignat med Seviilas snyggaste lounge och chicaste människor. Den klassiska väljer familjehotellet Vincci Hoteles med hotellrestaurangen belägen på den magnifika takterrassen, njut av att sitta i lobbyn och titta på eleganta spanjorer med välputsade skor. Så slutligen, den latinosmäktande romantikern väljer Hotel Dona Maria, om inte tjurfäktarna bor här efter avslutad corrida de torros, var bor de då undrar jag? Gemensamt för de tre hotellförslagen är att alla har fantastiska takterrasser och samtliga ligger inom en radie på 100 meter från den självklara samlingspunkten i stan - La Giralda.

Middag eller tapas?

Så dags för middag. En gammal favorit är Restaurante Casa Robles, precis i början av gamla stan och på baksidan av Eme-hotel. När påskfirandet pågår, Semana Santa, med de överdådiga påskprocessionerna har man den perfekta platsen här på övervåningen. Från balkongerna är man på armslängds avstånd från Jesus- och Mariafigurerna. Stämningen här är då på topp. Men boka månader i förväg, det gäller även för hotellen. Vill man äta några smårätter istället, gå då till Restaurante La Azotea. Här har jag ätit mina godaste tapas hittills. Istället för att peka ut dem vi disken, serveras de som små varma minirätter vid bordet. Allt tyder på en kreativ köksmästare som tolkat tapas på sitt sätt. Här inne är alltid knökfullt och det säger allt om den här moderna tapastolkningen. För den som gillar det klassiska tapasköket rekommenderar jag La Bodeguita eller La Alicantina, båda centralt belägna och ett måste för tapasdyrkaren. Nu tycker jag det är dags att få uppleva lite mer flamenco. Men vi aktar oss för de tjusiga flamenco barerna. Vill man uppleva flamenco på riktigt så går man till klubben Caraboneria. Här råder spontana uppträdanden och man får se allt ifrån amatörmässig dans till superproffsiga dansare. Det finns flera scener i den här blandningen mellan trädgård och terrassbar, här dansas mest flamenco puro. Hit hittar inte många turister och man njuter av att ha fått ännu en liten bit av det bästa från Andalusien. 

IW

Taller Flamenco, c/Peral 49, www.tallerflamenco.com, +34 954 56 42 34

Eme Hotel, c/Alemanes 27, www.emehotel.com, +34 954 56 00 00

Vincci Hotel, c/Castelar 24, wwwvinccihoteles.com, +34 954 501 280

Dona Maria Hotel, c/Don Remonda 19, www.hdmaria.com, +34 954 224 990

Restaurante Casa Robles, c/Álvarez Quintero 58, www.roblesrestaurantes.com, +34 954 21 31 50

Restaurante La Azotea, c/Jesús del Gran Poder 31, www.laazoteasevilla.com, +34 955 11 67 48

La Bodeguita, c/Antonio Romero 1, www.bodeguitaantonioromero.com, +34 954 22 39 39

La Alicantina, Plaza Salvador 2, +34 954 22 61 22

Flamenco Club Caraboneria, c/Levies 18, +34 954 21 44 60

 

Senast uppdaterad 2009-11-21 11:48  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons