StartsidanPrenumereraOm oss

Bosse Spjuth har ägnat hela sin yrkeskarriär åt resebranschen, bl a som steward, reseledare, platschef, regionchef. För sju år sedan tog han klivet och förverkligade sin dröm och startade resebyrån Hip Travel. Bosse är känd för sitt genuina intresse att skapa händelserika och oförglömliga reseupplevelser för sina kunder, oavsett resmål, budget, tid m m. Bosse brinner för att ständigt hitta nya platser, hotell och upplevelser. Bosse kallar sin resebyrå för ett reseskrädderi, ingen resa är den andra lik och kundens behov står alltid i centrum. Nu ger han oss sina bästa weekendresetips och ibland får vi också åka på lite längre resor. Kontakta Bosse direkt på bo@hiptravel.se

 

Bästa resmålen 2010 enligt Lonely Planet

Världens, i vårt tycke, bästa reseguide Lonely Planet har har gett ut boken "Best in travel" där man bl a listar nästa års hetaste resmål. Här är Lonely Planets tio resmålsfavoriter för 2010:

  1. El Salvador
  2. Grekland
  3. Malaysia
  4. Marocko
  5. Nepal
  6. Nya Zeeland
  7. Portugal
  8. Surinam
  9. Tyskland
  10. USA

Världens vackraste städer

Forbes har listat världens vackraste städer. Nej, Stockholm finns inte med, däremot:

  1. Kapstaden
  2. San Francisco
  3. Venedig
  4. Florens
  5. Paris
  6. Sydney
  7. Vancouver
  8. London
  9. Cambridege
  10. New York

Här är flygbolagen som slarvar bort ditt bagage

Brittiska organisationen ATUC, som tillvaratar resenärernas rättigheter har presenterat en lista över de sämsta flygbolagen när det gäller bagagehantering:

  1. TAP Air Portugal
  2. British Airways
  3. KLM
  4. Alitalia
  5. Air France
  6. Luxair
  7. BMI
  8. Finnair
  9. Lufthansa
  10. Spanair
  11. SAS
Samtliga flygbolag har försämrat sin bagagehantering jämfört med 2006
Hem  »  Weekendresor  »  Generell  »  Susannes Ljungs New York - restaurangfavoriter

Susannes Ljungs New York - restaurangfavoriter

E-postadress Skriv ut PDF
WEEKENDRESOR Här kommer Susanne Ljungs restaurangtips i New York 2010:

Minetta Tavern
113 MacDougal Street (mellan Bleeker Street och West 3rd Street)
Tel. (212) 475-3850
Har du tips på någon ny och bra restaurang i New York? Det är en ständigt återkommande fråga som just nu har ett svar – Minetta Tavern. Det är ett nytt projekt ( öppnade våren 2009) av den kände entreprenören Keith McNally (som även driver Balthazar och Pastis) vars fingertoppskänsla för att skapa perfekta restaurangupplevelser är lika enastående som framgångsrik. Till denna ombonade restaurang vars gamla stil man bibehållit, går man inte i första hand för någon gourmetupplevelse ( även om somliga betraktar deras biffar som fenomenala) utan för att få en dos av det som gör just New York till New York – ett koncentrat av förväntan, sorl och kändisspotting. Och så perfekt skakade cocktails, förstås.

ImageBalthazar
80 Spring street (mellan Broadway och Crosby Street)
Tel: (212 )965 1414
Balthazar är bäst, ingen protest. Här får man just den där blandningen av god mat, härliga drinkar och ett myllrande folkliv som aldrig upphör att fascinera. Sitter man vid längs den långa bardisken och äter är det dessutom lätt att komma i samspråk med folk. Här råder nämligen oftast en glad och öppen stämning, inte minst tack vare lyhörd barpersonal som gärna gafflar på med gästerna, om de vill. Balthazar ser ut som en fransk bistro, vilket är meningen. Det är fejkat franskt, men har blivit bättre än originalet. Och brödet är fantastiskt. Ett bageri finns bredvid om man blir sugen på att ta hem något till hotellrummet. Kan vara fullpackat på helgerna, men eftermiddag och senare kvällar brukar det vara lugnare. Vill man sitta i matsalen krävs bokning av bord.

Standard Grill

845 Washington Street ( i hörnan av West 13th Street)
Tel: (212) 645 4100
På botten av det nybyggda Standard Hotel ligger den tillhörande restaurangen som kallas för en ”American bistro”. Har man tur kan man slinka in och sätta sig och äta vid den långa bardisken då själva restaurangdelen blivit mäkta populär bland medie- och modefolk, och turister. Men det kan vara värt att armbåga sig fram. Maten är exceptionell. Inte bara genom sin fräschhet och fantasirikedom (åh, den kylda spanska mandelsoppan!) utan genom att dessutom vara mäkta prisvärd. I synnerhet för att serveras på ett nytt och trendigt ställe, mitt i Meatpacking District. Allt på menyn låter gott, och är det också. Menyn är dessutom både bred och blandad med all från färska ostron till lufttorkade skinkor och hemgjorda korvar och patéer, som blivit lite av ställets ”grej”.

Pylos
128 East 7th Street
(mellan Avenue A och First Avenue)
Tel: (212) 473.0220
Det finns en anledning till att denna grekiska restaurang i East Village är packad varje dag i veckan. Här serveras exceptionellt god mat. Ägaren (född i Aten men sedan många år bosatt i New York) ville visa vidden av grekiskt matlagning genom att servera olika regionala rätter, fast med en modern och fräsch touch. Till sin hjälp tog han den prisbelönta kokbokskribenten Diane Kochilas ( som håller matlagningskurser på ön Ikaria, regelbundet skriver matkrönikor i den grekiska dagstidningen Ta Nea och sedan länge är bosatt i New York, även hon). Resultatet är häpnadsväckande. Beställ in flera smårätter och njut – utan att bli tungt proppmätt. De är lätta med spännande smakkombinationer, som den skivade rödbetan med fluffigt vispad fetaost, serverad som en bakelse. Huvudrätterna är lite tyngre och räcker ledigt till två personer. Bord bör bokas, om man inte vill äta sent då det börjar tunnas ut efter 21.30. En sista sak – det är heller inte dyrt. Ett fyndställe.

Indochine

430 Lafayette Street (mellan 4th Street och Astor Place)
Tel: (347) -706-1557
Mycket i New York förgår, men restaurang Indochine består och har så gjort i tjugofem år, utan att tappa någon större trendighet. Personalen påminner fortfarande om slanka amazoner som elegant glider fram mellan de djungelbladdekorerade tapeterna, och gästerna är alltjämt en förhållandevis udda blandning typer som är roliga att titta på.
Indochine är kort sagt ännu ett säkert kort att satsa på om man söker känslan av att vara på rätt ställe, vid rätt tid. Och vill äta gott, dessutom. Indochine var med sin fransk-vietnamesiska meny tidigt ute med att lansera vad som under en tid kom att bli överallt förekommande på restauranger, ”fusion”. Menyn håller även den idag. Bäst är att beställa flera smårätter att dela på.


Il Corallo
176 Prince Street ( mellan Thompson och Sullivan St)
Tel: (212) 941 7119
Det är ett fyndställe av en sort man nästan inte tror är möjlig, i synnerhet inte i det turisttäta Soho. På Il Corallo kan man utan några som helst problem äta sig mätt och glad utan att spendera en förmögenhet. Här serveras nämligen jättelika och goda pastarätter, stora tunna pizzor och dagens rätter – och nästan inget kostar mer än 12 dollar. En god flaska Pinot Noir får man för runt 20 dollar. Alltid packat till både lunch och middag. Men det är snabb snurr på gästerna och bord går alltid att få. De tar inga bordsreservationer. Det är dock noll (och då menar jag noll) trendfaktor, men perfekt om man är hungrig och vill äta gott, snabbt och mycket prisvärt. En räddare i nöden under shoppingrundan.


ImageViand Coffee Shop

673 Madison Ave ( vid 61st St)
Tel: (212) 751 6622
Det är inte lätt att hitta någonstans att bara slinka in och ta sig en stärkande macka och en kopp kaffe när man vandrar Madison Avenue upp och ner. Men mitt emot Barney’s ligger ett guldkorn, nämligen denna lilla och oklanderligt skötta coffeeshop som erbjuder allt – hamburgare, sallader, omeletter och klassiskt amerikanska mackor med tonfisksallad. Om man nu inte väljer att äta deras kalkonsmörgås med ett berg av kalkonskivor, av egen hemlagad sort. Kaffet serveras i vita bulliga koppar, precis som det ska vara. Bonus är alla de udda typer – Upper East Side stammisar, personal från närliggande hotell, lyfta kvinnor i dyr design och en och annan kändis – som tar sig en bit att äta och dricka här. Enda nackdelen är att här inte finns någon toalett. Men det finns å andra sidan på Barney’s, tvärs över gatan.
Senast uppdaterad 2010-02-02 11:29  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons