StartsidanPrenumereraOm oss

Bosse Spjuth har ägnat hela sin yrkeskarriär åt resebranschen, bl a som steward, reseledare, platschef, regionchef. För sju år sedan tog han klivet och förverkligade sin dröm och startade resebyrån Hip Travel. Bosse är känd för sitt genuina intresse att skapa händelserika och oförglömliga reseupplevelser för sina kunder, oavsett resmål, budget, tid m m. Bosse brinner för att ständigt hitta nya platser, hotell och upplevelser. Bosse kallar sin resebyrå för ett reseskrädderi, ingen resa är den andra lik och kundens behov står alltid i centrum. Nu ger han oss sina bästa weekendresetips och ibland får vi också åka på lite längre resor. Kontakta Bosse direkt på bo@hiptravel.se

 

Bästa resmålen 2010 enligt Lonely Planet

Världens, i vårt tycke, bästa reseguide Lonely Planet har har gett ut boken "Best in travel" där man bl a listar nästa års hetaste resmål. Här är Lonely Planets tio resmålsfavoriter för 2010:

 1. El Salvador
 2. Grekland
 3. Malaysia
 4. Marocko
 5. Nepal
 6. Nya Zeeland
 7. Portugal
 8. Surinam
 9. Tyskland
 10. USA

Världens vackraste städer

Forbes har listat världens vackraste städer. Nej, Stockholm finns inte med, däremot:

 1. Kapstaden
 2. San Francisco
 3. Venedig
 4. Florens
 5. Paris
 6. Sydney
 7. Vancouver
 8. London
 9. Cambridege
 10. New York

Här är flygbolagen som slarvar bort ditt bagage

Brittiska organisationen ATUC, som tillvaratar resenärernas rättigheter har presenterat en lista över de sämsta flygbolagen när det gäller bagagehantering:

 1. TAP Air Portugal
 2. British Airways
 3. KLM
 4. Alitalia
 5. Air France
 6. Luxair
 7. BMI
 8. Finnair
 9. Lufthansa
 10. Spanair
 11. SAS
Samtliga flygbolag har försämrat sin bagagehantering jämfört med 2006
Hem  »  Weekendresor  »  Generell  »  Dygnet runt i Barcelona

Dygnet runt i Barcelona

E-postadress Skriv ut PDF

ImageWEEKENDRESOR När vi bokar in oss för en weekend väljer vi mellan hotellfavoriten Hotel Arts i Port Olimpico och det absolut hetaste nyöppnade Hotel W, designat av Ricardo Bofill. Men vi väljer trygga beprövade Hotel Arts. Med sitt läge mitt på stranden och de härliga terrasserna, man vill ju ta vara på varenda solstund, känns det onödigt att chansa. Hotel Arts öppnade 1994, rummen är stora, ljusa och alla med fantastik utsikt över havet och/eller citykärnan. Vi ger oss snabbt iväg till en numera gammal favorit restaurang Tragaluz,  absoluta innekrogen på 90 talet men som fortsätter att hålla en bra nivå. När vi känner oss nöjda och lite trötta efter resan återvänder vi till hotellet för att ta en sväng in på hotellets heta bar (och restaurang) Arola för att se det chica folket i Barcelona.


Frukosten på Hotel Arts är helt enkelt magnifik och det bästa av allt - man kan droppa in framåt kl 12 och buffén hålls fortfarande uppdaterad och fräsch! Lördagen tänker vi ägna åt kultur, lång lunch och spa på hotellet. Men först en promenad längs Ramblan som bara blir mer crazy för varje besök med alla teateramatörer som spökat ut sig i de mest galna kreationer. Det måste vara en dröm för barnfamiljer med gratisteater hela vägen men det är faktiskt mest vuxna som roar sig här. En bit upp på Ramblan går vi in på den äldsta och mest genuina marknaden i stan La Boquería. Det fullkomligt prunkar av frukt, grönt, mängder av svampsorter, skaldjur m m. Folklivet är på topp så här på lördagförmiddag men vi ska vidare för att få oss lite kultur till livs.

ImageVi har bestämt oss för att gå i Antoni Gaudís fotspår hela dagen. Under slutet av 1800-talet dominerade Barcelonas förmögna affärselit och passionen för allt nytt och modernism bidrog till att allkonstnärer som Gaudi fick prägla och formge så många tongivande byggnader i staden. Casa Milá, La Pedrera, är nog det mest kända, byggt som bostadshus och slutfördes 1910. Med sin dominerande fasad är det Gaudís främsta bidrag till stadsbilden. La Pedrera har öppet dagligen för besökare och man visar den makalösa terrassen, en museiavdelning samt en av lägenheterna i originalmöblering. Man kan också besöka Casa Batlló några kvarter ifrån, ett än mer fantasifullt utförande och färgstarkt.


ImageGaudís absoluta mästerverk, kyrkan La Sagrada Família, börjades bygga 1882 och beräknas färdigställas framåt 2026! Färdigställandet finansieras bl a av inträdesavgiften till kyrkan. Verket är Gaudís sista och han ligger begravd i kryptan. Bidra till färdigbyggandet och gör ett besök! Förhoppningsvis lever vid invigningen om så där 16 år..

Innan lunch hinner vi med ett Gaudí-verk till, Parc Güell beläget på en sluttning och utsikten härifrån är storslagen. Parken måste vara den mest fantasifulla man kan tänka sig. Här kan man utan problem strosa länge och ständigt upptäcka nya mosaikklädda detaljer, ödlor, murar, statyer, trappor m m. Nu avviker några i sällskapet för en snabb tapaslunch och sedan direkt till fotbollsstadion Camp Nou för att se Zlatan specla i FC Barcelona mot Malaga. Om Barcelona vann? Självklart.

ImageNu är det dags för en typisk spansk långlunch och vi väljer det kanske mest anrika spanska man kan tänka sig, restaurang 4 gats, intill katedralen i gamla stan. 4 gats är från 1897. Här samlades bohemer, konstnärer och intellektuella från Paris och Barcelona. Picasso hängde ofta här och Woody Allen valde senast att filma miljön härifrån i några scener ur ”Vicky, Christina”.  På lördagar är det fullsatt och precis som förr så bjuds live flygel- och fiolmusik. Det är fortfarande livligt och inget ser ut att ha förändrats. Bohemernas konst pryder väggarna även om gästerna ser mer alldagliga ut.


Efter långlunchen är det dags för siesta. Shoppingen hoppar vi över den här gången. En liten siesta på hotellet, ett snabbt besök på hotellets spa Six Senses och sedan iväg till restaurang 7 portes några kvarter från hotellet. 7 portes är äldre än lunchkrogen, 1836 öppnades portarna till första 7 portes. Man får förmoda att det byggts om och fixats under årens gång för vi kliver in i en typisk bistro miljö som känns helt rätt. Köket är typisk katalanskt och vad skulle passa bättre i den här miljön. Otaliga kända personer har ätit här, allt från Salvador Dalí, Placido Domingo, Almodovar till Yoko Ono. Det känns helt rätt avsluta Barcelona besöket med en typisk katalansk middag och i jakten på den perfekta créma katalan så vinner nog 7 portas, den här gången. Nattlivet erbjuder allt man kan tänka sig och det är bara att be taxin köra till hippaste baren. 

Hotel Arts Barcelona, Marina 19-21, +34 93 221 1000, www.hotelartsbarcelona.com

Hotel W, Placa de la Rosa dels Vents, 1, +34 93 295 28 00, www.starwoodhotels.com

Tragaluz, pasaje de la Concepci'on 5, +34 93 487 06 21, www.grupotragaluz.com

La Boquería, Carrer de la Boqueria, +34 93 318 25 84, www.boqueria.info

Casa Milá, La Pedrera, Passeig de Grácia 92, +34 90 240 09 73, www.obrasocial.caixacatalunya.es

Restaurant 4 gats, C/ De Montsió, 3, +34 93 30 24 140, 4gats.com

Restarant 7 portes, Pg. Isabel II, +34 93 319 30 33, 7portas.com

Senast uppdaterad 2010-03-17 06:21  

 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons